Dopsalg på nett og salmesang ga prisdryss for media

Adresseavisens Jonas Alsaker Vikan sikret seg nok en gang den aller gjeveste prisen.

Fornøyde prisvinnere på podiet under årets Hellkonferanse. Johan Arnt Nesgård fra Trønder-Avisa, Ole Martin Wold og Jonas Alsaker Vikan fra Adresseavisen og Marius Langfjord fra Trønder-Avisa.  Foto: Kjersti Havdal

Saken oppdateres.

Til jubel fra et samlet pressekorps fra hele Midt-Norge mottok journalist Jonas Alsaker Vikan og fotograf Ole Martin Wold Årets Journalistpris på Hell lørdag kveld. Det journalistiske arbeidsstykket som sikret dem seier, var den omfattende og avslørende dokumentaren «Silkeveiene», om dopsalg på det mørke nettet.

Fikk betydelige konsekvenser

I tillegg til hovedprisen, gikk Adressajournalistene også til topps i kategorien Nyhetsjournalistikk med samme serie.

I juryens begrunnelse kan man lese følgende:

«Prisen i kategorien nyhetsjournalistikk går til to journalister som på imponerende vis har bidratt til å avdekke forhold som ikke tidligere har vært kjent for allmennheten. Vinneren skiller seg fra andre sterke kandidater ved bruk av original og nyskapende metode. Serien «Silkeveiene er i tillegg svært godt og forståelig presentert, og har fått betydelige konsekvenser i form av faktiske endringer i postsystemet, samt økt fokus på disse problemstillingene fra politiets side. (…) Samtidig viser metoderapporten hvor viktig kombinasjonen av datagraving og tradisjonelt journalistisk håndverk i felt er for å nå målet. Årets vinnere har satt en ny standard for bransjen når det gjelder gravejournalistikk.»

For Vikan ble dette ikke første tur opp på podiet, også for to år siden vant han hovedprisen på konferansen, da for dekningen av «Operasjon Gilde». I fjor ble Vikan og fotograf Rune Petter Ness hedret i kategorien «Bildejournalistikk» for sin dekning av tyfonen på Filippinene.

Fem kategorier

Hellkonferansen er et årlig bransjetreff for media i Midt-Norge, og flere aviser og mediehus ble hedret i til sammen fem kategorier for sin gode innsats i året som gikk.

Fosnafolket vant i kategorien «Lokaljournalistikk», mens Trønder-Avisa stakk av med to priser, i kategoriene «Hendelsesjournalistikk» og «Bildejournalistikk».

Begge prisene Trønder-Avisa fikk, var knyttet til dekningen av Flatangerbrannen.

Folket satt pris på salmer

I tillegg ble prisen i kategorien «Featurejournalistikk» tildelt NRK for deres «Salmeboka minutt for minutt». Om den skriver juryen:

«Sakte-TV er ikke lenger et nytt konsept, men her har NRK klart å gi det en ny dimensjon. I et sekularisert Norge klarer de å treffe bredt med et smalt tema, ved å fokusere på kulturarv og frivillighet. Dette er journalistikk som i aller høyeste grad engasjerer seeren, noe sosiale medier la godt til rette for.»

Aleksander Killingberg er fersk redaktør i Fosnafolket, og kunne innkassere pris for avisas arbeid med avslørende lokaljournalistikk. 
    
      (Foto: Kjersti Havdal)

Aleksander Killingberg er fersk redaktør i Fosnafolket, og kunne innkassere pris for avisas arbeid med avslørende lokaljournalistikk.  Foto: Kjersti Havdal

Camilla Tjønn Tingvoll mottok pris på vegne av NRK, for deres satsning på salmesang. 
    
      (Foto: Kjersti Havdal)

Camilla Tjønn Tingvoll mottok pris på vegne av NRK, for deres satsning på salmesang.  Foto: Kjersti Havdal

Gøril Engesvik, Marius Langfjord og Johan-Arnt Nesgård sto på scenen og fikk Trønder-Avisas priser for dekningen av Flatanger-brannen. 
    
      (Foto: Kjersti Havdal)

Gøril Engesvik, Marius Langfjord og Johan-Arnt Nesgård sto på scenen og fikk Trønder-Avisas priser for dekningen av Flatanger-brannen.  Foto: Kjersti Havdal

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå