Nye Astrid innfridde på Bylarm

Astrid Smeplass har latt etternavnet ligge igjen hjemme, og fremsto som en ny versjon av seg selv på Bylarm.

- Lydbildet presenterer fremtidsrettet synthpop, og det er bare den vakre stemmen som sender tankene til gitarbaserte singelen «Shattered», skriver anmelderen. 

Saken oppdateres.

Det har aldri vært en enkel sak å trollbinde på bransjefestival. Publikum svirrer rundt, og valgmulighetene kan føre til en større utålmodig- og rastløshet. Å fylle John Dee når man er en av de mest forhåndshypede artistene på Bylarm er likevel en enkel sak. Lokalet er kokende varmt og fylt til randen lenge før Astrid går på, og det ligger en forventing i luften om den endelige presentasjonen: Den som mest sannsynlig vil fjerne henne ytterligere fra Idol-stempelet, viser et lydbilde som følger singelen «2 AM», og som vil få oss til å glemme etternavnet Smeplass en gang for alle.

Les mer: Astrid-singelen «2 AM» anmeldt her

Hvis Astrid hadde nerver, skjuler hun dem godt i det hun entrer scenen. Med et entusiastisk utrop er hun i gang, og kjører i gang musikken bak en synth, sammen med bandet som består av en trommis og enda en synthspiller. Lydbildet presenterer fremtidsrettet synthpop, og det er bare den vakre stemmen som sender tankene til gitarbaserte singelen «Shattered» - som forventet ikke har blitt en del av kveldens spilleliste.

Les mer: - Ett bikinibilde av meg på stranda i Syden kan påvirke én person i negativ retning. Det er én person for mye

Av de seks låtene Astrid presenterer er det bare «2 AM» vi kjenner fra før. Det gjør litt med stemningen. Låtene blir tidvis litt for introverte, og til tross for at Astrid gjør sitt beste for å formidle sitt nye jeg, er det litt igjen før det kjølige uttrykket virkelig fester seg.

Treffer hver tone

Hun bringer likevel en tilstedeværelse og energi til låtene som forhindrer en følelse av for mye planlagt konstruksjon. Det er en mer voksen artist som står på scenen, og voksenversjonen støtter seg på tekstlinjer som «I’m gonna make you pull my hair» og «Touch Me In The Night». Vokalen treffer hver tone, og eksperimenteringen og fordreiningene med stemmen underveis i låtene fører en ekstra lekenhet til låtene. Det er noe ordentlig «riktig» med lydbildet hun har valgt. På Bylarm slutter aldri konserten og føles som en presentasjon. Det er likevel en fremstilling som lover mye godt for Astrid i fremtiden.

Idol-Astrid er blitt Astrid og innfridde på John Dee i går kveld. - På Bylarm slutter aldri konserten og føles som en presentasjon. Det er likevel en fremstilling som lover mye godt for Astrid i fremtiden, konkluderer anmelderen. 

Idol-Astrid er blitt Astrid og innfridde på John Dee i går kveld. - På Bylarm slutter aldri konserten og føles som en presentasjon. Det er likevel en fremstilling som lover mye godt for Astrid i fremtiden, konkluderer anmelderen. 

Astrid Smeplass fylte john Dee med 400 tilskuere torsdag kveld. 

Astrid Smeplass fylte john Dee med 400 tilskuere torsdag kveld. 

På forsiden nå