Dramatikkpris til Rita Abrahamsen

Rita Abrahamsen har fått tildelt prisen «Håndtrykk» av Norske Dramatikeres Forbund.

Rita Abrahamsen fikk lørdag kveld tildelt prisen «Håndtrykk» av Norske Dramatikeres Forbund 

Saken oppdateres.

Abrahamsen får prisen for sin innsats for norsk dramatikk og spesielt for prosjektet Unge Dramatikere.

Under Norske Dramatikeres Forbunds årsmøte, som ble holdt i Oslo i kveld, mottok dramaturgen fra Trondheim prisen Håndtrykk. Prisen deles ut til personer, teatre eller institusjoner som har gjort en betydelig innsats for norsk dramatikk gjennom faglig eller kunstnerisk arbeid.

Abrahamsen har i hovedsak hatt sitt virke ved Trøndelag Teater, men har også arbeidet med oppsetninger ved Nationaltheatret og Det Norske Teatret.

- Abrahamsen har gjort en formidabel jobb for norsk dramatikk gjennom 30 år. I 1985 startet hun opp Norsk Dramatikkfestival, som den dag i dag presenterer nye, norske, korte stykker. Festivalen har hatt en positiv effekt for norsk dramatikk og for rekruttering, forteller Bjørn-Erik Hanssen, styremedlem i NDF, som delte ut prisen lørdag kveld.

Unge stemmer

Abrahamsen er leder for det mosaiske trossamfunnet i Trondheim, og hun står bak Jødisk Kulturfestival i Trondheim sammen med Tine Komissar. De siste årene har hun også hatt suksess med prosjektet Unge Dramatikere.

Unge Dramatikere er et samarbeidsprosjekt mellom Trøndelag Teater og Kjernehuset, representert ved prosjektleder og instruktør Rita Abrahamsen. Prosjektet ble gjennomført for første gang våren 2012. Gjennom prosjektet ønsker Trøndelag Teater å lytte til hva nye, unge stemmer har på hjertet.

- Unge Dramatikere er et særdeles vellykket prosjekt av høy kvalitet og det er mye takket være Abrahamsen, sier teatersjef Kristian Seltun ved Trøndelag Teater.

- Prosjektet har en kunstnerisk verdi for teateret, dette er ikke noe vi gjør kun for å kunne krysse av kategorien «barn/unge». Å kunne få høre nye stemmer er svært interessant for oss, fortsetter Seltun.

Dramatikk fra Trøndelag

Prisen er et trykk av Ingri Egeberg. Tidligere vinnere er blant andre dramatiker Tale Næss som i 2012 fill Håndtrykk for sitt arbeid med Propellen Teater i Trondheim til en viktig arena for dramatikk i Norge.

- Prisen er et klapp på skuldra. Med tanke på at rundt 80 prosent av forbundets medlemmer holder til på Østlandet, mener jeg det er viktig at det legges merke til at det gjøres en stor innsats for norsk dramatikk også utenfor Østlandet, sier Hanssen.

Håndtrykket utdeles av styret i Norske Dramatikeres Forbund.

På forsiden nå