– Jeg må lese gjennom navnene på artistene flere ganger, det er noen med litt utfordrende navn, sier Mære Bye til Verdalingen.

Hun er en av fem som er valgt ut til å lese opp stemmene fra det norske folk under lørdagens Melodi Grand Prix.

- Jeg gleder meg. Litt skummelt, men mest av alt gøy. Og det spørs om vi ikke spretter champagnen utpå kvelden, etter at barna har lagt seg, sier hun.

NRK i stua

Fem MGP-entusiaster ble plukket ut under radioprogrammet Nitimen på NRK tirsdag morgen. Siv Tone Mære Bye sier til Verdalingen at Grand Prix alltid har vært et høydepunkt på våren, og at hun fortsatt samler venninner til å overvære musikkshowet hvert år.

Denne gangen blir det i tillegg til familie og venner en kameramann fra NRK i stua Verdal. Hun holder på meg oppussing hjemme, men lover at stua skal være ryddig til lørdagens store begivenhet.

Nostalgi med Bettan

Mære Bye har så langt ikke sett seg ut noen favoritter før lørdagens store musikalske show.

– Nei, egentlig ikke. Men fra tidligere er jeg stor fan av både Karin Park, Jenny Langlo og Erlend Bratland. Dessuten blir det jo gøy å se Tor Endresen og Bettan. Der har du skikkelig nostalgi fra tidligere MGP-finaler, sier hun til Verdalingen.

Lørdag kjemper elleve finalistene om seieren i årets Melodi Grand Prix. NRK har tidligere annonsert at Eurovision Song Contests 60-årsjubileum skulle markeres med å inkludere Kringkastingsorkesteret i årets MGP-finale. Årets artister og låtskrivere har derfor fått muligheten til å benytte seg av orkesteret.

Disse deltar:

Melodi 1: Erlend Bratland - «Thunderstruck»

Melodi 2: Raylee - «Louder»

Melodi 3: Tor & Bettan - «All Over the World»

Melodi 4: Jenny Langlo - «Next to You»

Melodi 5: Ira Konstantinidis - «We Don't Worry»

Melodi 6: Contrazt - «Heaven»

Melodi 7: Marie Klåpbakken - «Ta meg tilbake»

Melodi 8: Staysman & Lazz - «En godt stekt pizza»

Melodi 9: Mørland & Debrah Scarlett - «A Monster Like Me»

Melodi 10: Alexandra Joner - «Cinderella»

Melodi 11: Karin Park - «Human Beings»