Nå blir det en ny runde med «Vinsjan»

28. desember blir det nypremiere på D.D.E.-musikalen

Verdal Teaterlag i samarbeid med Innspæll har 4.juledag urpremiere på ny roadmovie-musikal med musikk fra DDE.

Saken oppdateres.

Arnulf Hagas «Vinsjan på kaia», basert på D.D.E.s musikk, ble en formidabel suksess.

LES ANMELDELSEN: Uimotståelig energi (Pluss-artikkel)

Roadmovie-musikalen hadde premiere i Aulaen på Verdal 4. juledag i fjor, og to måneder senere hadde 13.000 publikummere sett forestillingen - i en bygd med 15.000 innbyggere.

- Fulle hus hele veien

- Vi har hatt fullt hus helt siden starten, og det har ikke vært et ledig sete på noen av forestillingene. Det er historisk for oss, og langt over det vi turte å håpe på. Vi hadde vært fornøyd med halvparten, sa Jan Juberg, styreleder i Verdal Teaterlag til adressa.no i februar.

LES OGSÅ: Bjarne B: - Vinsjan fortjener et større publikum

Nå har teaterlaget, i samarbeid med Teaterselskapet Innspæll, bestemt seg for å sette opp musikalen på nytt. 4. juledag 2015 blir det nypremiere på forestillingen samme sted.

Enorm respons fra publikum

Spilleperioden vil være inn i januar 2016 med stort sett de samme skuespillerne i alle roller. Bakgrunnen for beslutningen er den enorme reponsen fra publikum, melder teaterlaget i en pressemelding.

- Vi måtte dessverre stoppe årets oppsetning med 13000 publikummere og 30 forestillinger, og med den etterspørsel vi hadde etter at billettene var utsolgt 2 uker før siste forestilling kunne vi  kjørt forestillinger langt ut i februar og mars i år, skriver teaterlaget.

Manusforfatter Arnulf Haga har beskrevet forestillingen som en roadmovie-musikal, en bittersøt komedie om kjærlighetens tidvis brutale vilkår.

Millionoverskudd

Hele 29 av D.D.E. og Frode Vikens låter blir brukt gjennom forestillingen. Viken har også laget to nye melodier til tekster av Haga: «The Love That Made Me A Man» og «Sleike sine sår».

LES OGSÅ: Går i dybden i D.D.E.s låtflora (Pluss-artikkel)

Totalt var 250 mennesker involvert i oppsetningen.

I februar hadde Verdal Teaterlag tjent inn cirka 4 millioner i billettinntekter. Styreleder Juberg var sikker på at de vil sitte igjen med et sjusifret overskudd.

Billettsalget til nypremieren starter så snart det er praktisk mulig. Det vil denne gangen bli lagt ut kun 6000 billetter.

Over 13000 så musikalen i forrige runde. Nå legges det ut 6000 nye billetter i forbindelse med nypremieren i desember. 
    
      (Foto: Leif Arne Holme)

Over 13000 så musikalen i forrige runde. Nå legges det ut 6000 nye billetter i forbindelse med nypremieren i desember.  Foto: Leif Arne Holme

Arnulf Haga (t.v.) har skrevet manus, Frode Viken (t.h.) står for musikken. Her sammen med styreleder i Verdal Teaterlag Jan Juberg. 
    
      (Foto: Leif Arne Holme)

Arnulf Haga (t.v.) har skrevet manus, Frode Viken (t.h.) står for musikken. Her sammen med styreleder i Verdal Teaterlag Jan Juberg.  Foto: Leif Arne Holme

På forsiden nå