19 millioner samlet inn etter artistdugnad

Åge Aleksandersen og Astrid S var blant artistene som deltok på den tv-sendte artistdugnaden for jordskjelvofrene i Nepal.

Behovene i Nepal er enorme etter jordskjelvkatastorfen for en måned siden.  

Saken oppdateres.

Kjente artister som Åge Aleksandersen, Astrid S, Samsaya, Lena Kristin Ellingsen og Ole Paus deltok på en støttekonsert i Nationaltheatret som ble sendt på Nrk søndag 12. mai. Hittil er 19 millioner kroner blitt samlet inn i forbindelse med artistdugnaden, skriver VG.

Les også: Det ligger i tiden at hun skal klare det

Les også: Vil ikke bli sammenlignet med Rihanna

– Det var rett og slett imponerende å se hvor mange som var villige til å stille opp på denne dugnaden, sier kommunikasjons- og markedsdirektør Øistein Mjærum i Norges Røde Kors, til avisa.

Det var de seks hjelpeorganisasjonene Røde Kors, CARE, Flyktninghjelpen, Kirkens Nødhjelp, Redd Barna og Caritas som mobiliserte til en nasjonal innsamlingsdugnad til Nepal, og Nadia Hasnaoui var programleder for støttekonserten Dugnad for Nepal.

Les også: Innsamlingsdugnad for Nepal.

Ifølge Norges Innsamlingsråd har norske hjelpeorganisasjoner så langt samlet inn 87,5 millioner kroner til jordskjelvofrene i Nepal. Norges Røde Kors topper listen, med 31,5 millioner kroner.

Norske myndigheter bevilget 130 millioner til de jordskjelvrammede. Disse pengene blir kanalisert gjennom FN-systemet og frivillige organisasjoner, som Røde Kors og Kirkens Nødhjelp.

Åge Aleksandersen var en av artistene som stilte opp på støttekonserten for jordskjelvofrene i Nepal tidligere i mai. 

Åge Aleksandersen var en av artistene som stilte opp på støttekonserten for jordskjelvofrene i Nepal tidligere i mai. 

På forsiden nå