I aktualitetsprogrammet i NRK2 i går kveld, tok hun til motmæle mot Hans Rotmos utspill om muslimer som «en miljøforurensning i Europa».

– Etter NRK-innslaget har det virkelig tatt av, og jeg har fått utrolig mange støtteerklæringer. Til og med fra folk i Sverige. Det er jeg utrolig takknemlig for, sier 20-åringen.

Hun kommer opprinnelig fra Basra i Irak, men flyktet til Norge og Vikna i 2003. Etter fem år flyttet familien til Verdal. I dag er hun frilansjournalist, blogger og ungdomspolitiker i AUF.

Les også: - Jeg er verdaling på lik linje med deg

– Krenkende

Det var i et intervju med Trønder-Avisa nylig at Hans Rotmo nok en gang kom med utfall mot muslimer som han mener «forurenser» på samme vis som da «nordmenn innvandret til USA og stjal Indianer-land». Uttalelsene har vakt sterke reaksjoner og sambygdingen Fatima Almanea skrev et blogginnlegg der hun tok til motmæle mot Rotmo.

Les også: - Muslimene er en miljøforurensning i Europa

På kav trøndersk fortalte hun NRKs programleder Ole Torp i går om hvordan hun opplever musikerens karakteristikker av muslimer som «lopper, lus og forurensning».

– Jeg opplever utspillene som krenkende. Alle må tåle å bli krenket, men vi kan ikke finne oss i uttalelser som dehumaniserer og reduserer oss til skadedyr, sier Fatima Almanea.

Halvparten støtter Rotmo

Til Adresseavisen sier Almanea at intervjuet på rikskringkastende tv er det skumleste hun har gjort.

– Men jeg er stolt over at jeg sto fram, og er takknemlig over at jeg har fått så mye skryt i etterkant. Jeg håper at hovedbudskapet mitt kom fram, nemlig at det ikke går an å ha slike holdninger som Rotmo, for vi er likeverdige alle i hop.

En spørreundersøkelse utført av Trønder-Avisa viser ifølge NRK at hele 53 prosent av de spurte støtter Rotmos synspunkter. Almanea vil ikke utdype denne tendensen, men sier at hun håper Rotmos holdning handler om hans redsel for andre kulturer.

– Redsel kan man gjøre noe med, det er verre hvis dette er et grunnleggende menneskesyn – at noen er mer verdt enn andre.

– Har du hørt noe fra Rotmo etter NRK-innslaget?

– Nei.