- E dåkk «karravolin»?

Steinkjerfestivalens headliner Europe fikk 6000 publikummere med seg på «The Final Countdown».

Steinkjerfestivalen ble en dundre-suksess, konkluderte festivalsjef Svein Bjørge like før Europe gikk på scenen.  Foto: Leif Arne Holme

Saken oppdateres.

Med et «Hallo Steinkjer!» fikk Europe festivalpublikummet med seg på over en time lang 80-tallsfest i Rismelen under Steinkjerfestivalen lørdag kveld.

På veg bort til konserten konkluderer festivalsjef Svein Bjørge med at årets festival allerede kan sies å være mer enn vellykket.

Dundre-suksess

– Det er en dundre-suksess. I kveld er det kjempestemning her med 6000 inne på festivalområdet, sier Bjørge. Fredag var det solgt 5800 billetter. Lørdag ble utsolgt.

Europe kunne gå på scenen i etterlengtet sommervær. Sol og blå himmel hadde varmet opp muntre festivalgjengere.

De svenske 80-tallsrockerne fridde til publikum med gloser som «karsk», og da vokalist Joey Tempest, eller Rolf Magnus Joakim Larsson som han egentlig heter,  ropte «E dåkk karravolin?» fra scenen var han inne i varmen. Under «Carrie», som ble en stor hit da den kom ut i 1987, sang publikum velvillig med på refrenget.

Tilbake til tenårene

– Jeg var femten år da de slo igjennom, og det ble ett av de bandene jeg hørte mye på, forteller Anniken Forås fra Steinkjer.

– Denne sangen var en av dem jeg likte veldig godt, legger hun til. Forås har vært fast gjest på festivalen de siste årene og synes det er artig at de gamle heltene i 80-tallsbandet står på programmet under festivalens 10-årsjubileum.

– Har de innfridd så langt?

– Ja, absolutt! De er et stort band og de skaper liv foran scenen, noe som er viktig både for deres egen del og ikke minst for vår del.

Konserten ble avsluttet med hiten alle ventet på «The Final Countdown».

– Jeg skal synge med. Jeg skal være én av de 6000 som skal skrike høyt, lo Bjørge like før konserten startet.

Anniken Forås syns det var gøy å få 80-tallsheltene Europe til byen. 
        
            (Foto: Leif Arne Holme)

Anniken Forås syns det var gøy å få 80-tallsheltene Europe til byen.  Foto: Leif Arne Holme

På forsiden nå