Ole Paus spiller i gang Frøyafestivalen

Publikum fortjener noen overraskelser, mener festivalsjefen. Derfor satser Frøyafestivalen på et internasjonalt program.

Ole Paus Trio åpner Frøyafestivalen i Sletta kirke i kveld 

Saken oppdateres.

Frøyafestivalen har navn som Vamp, Åge Aleksandersen & Sambandet, Scrum, Johnny Logan, Coast og DeLillos på programmet. Torsdag kveld starter festivalen med en åpningskonsert i Sletta kirke, og festivalsjef Hallbjørn Stenhaug har store forventninger til kirkekonserten som nå har blitt en tradisjon.

- Det er flott kirke med god akustikk, og selv om det blir fullt har alle god utsikt mot scenen foran alteret. Åpningskonserten blir alltid utsolgt, men det er fortsatt noen få billetter igjen. Vi har tross alt å gjøre med litt treige trøndere, sier Stenhaug.

Ole Paus Trio

Festivalen startet med kirkekonserten for tre år siden, den gang med Åge Aleksandersen og Gunnar Pedersen. Bjørn Eidsvåg fulgte året etter og i fjor var det Halvdan Sivertsen. Torsdag kveld er det viseveteran Ole Paus som åpner festivalen. Han har med seg Håkon Iversen på bass og Børge Petersen Øverleir på gitar.

LES OGSÅ: Æres på Rockheim

- Ole Paus er en kunstner på mange nivå. I likhet med de andre som har åpnet festivalen har også Paus vært Årets Spellemann, sier Stenhaug.

Festivalsjefens visjon er å gi festivalpublikummet kjente norske artister, men også hente inn utenlandske navn. I år kommer musikere fra Irland, England, Nederland, Tsjekkia, Skottland og Danmark for å spille på øya i Trondheimsfjorden.

LES OGSÅ: Rekordår for Frøyafestivalen

Ønsker å overraske

- Jeg vil gi publikum noen overraskelser de ikke hadde forventet seg. Næringslivet på Frøya har støttet opp om festivalen helt fra starten av, og en del av avtalen er at jeg skal bruke mitt kontaktnett til å gi folk kulturopplevelser de ellers ikke ville ha fått, forteller Stenhaug.

Scrum fra Nederland, Johnny Logan fra Irland og Coast fra England er blant artistene festivalsjefen er glad for å kunne presentere på Frøya.

- De spiller musikk som har sine røtter sterkt knyttet til det irske og det ville. Det passer Frøya, som ligger i havgapet, veldig godt.

LES OGSå: Se blinkskuddene fra Frøyafestivalen

Festivalen har funnet et konsept som fungerer, mener Stenhaug. Tre generasjoner går sammen på festivalen, og arrangørene jobber målrettet for at alle skal trives.

- For oss er det viktig å tilby et hyggelig fellesskap, et ryddig og pent område og god sikkerhet. Det er også viktig for oss at folk skal lære god drikkekultur. Artistene går på scenen tidlig og de får et lydhørt publikum. Vi serverer også kortreist mat, vi har jo tross alt noe av den beste sjømaten som finnes i Norge.

Frøyafestivalen 6. august - 8. august.

Festivalsjef Hallbjørn Stenhaug 

Festivalsjef Hallbjørn Stenhaug 

På forsiden nå