Spiller Demon Box på Rockheim

Fikk du ikke oppleve Motorpsycho fremføre «Demon Box» i sin helhet på Slottsfjell? Nå får du sjansen igjen og denne gangen på Rockheim.

Motorpsycho spiller Demon Box i sin helhet på Rockheim i forbindelse med Motorpsycho-utstillinga som åpner i oktober. Bildet fra 1992 er tatt under innspilling i Brygga Studio, og viser Hans Magnus «Snah Ryan», Lars Lien (tekniker), Helge «Deathprod Sten», Håkon Gebhardt og Bent Sæther. 

Saken oppdateres.

I forbindelse med utstilling «Supersonic Scientists – Ei utstilling om Motorpsycho» på Rockheim, vil bandet spille hele LP-versjonen av klassikeren «Demon Box» på samme sted. Nyheten ble sluppet onsdag gjennom en pressemelding fra Rockheim.

Billettene ble revet bort

I løpet av tre timer ble billettene til konserten revet bort, opplyser informasjonsmedarbeider Audun Hagen ved Rockheim. 350 publikummere får oppleve den eksklusive konserten på Rockheim Scene lørdag 17. oktober.

Onsdag ettermiddag ble det klart at bandet vil holde en ekstrakonsert søndag 18. oktober. Torsdag formiddag ble billetter til en tredje konsert også lagt ut for salg. Den siste konserten vil være mandag 19. oktober. Dermed får flere mulighet til å høre Motorpsychos gjennombruddsalbum fremført i sin helhet.

Ansatte ved Rockheim opplyser om at de har blitt ringt opp av både norske og utenlandske Motorpsycho-tilhengere som ønsker å kjøpe konsertbilletter.

LES OGSÅ (PLUSS): Motorpsycho-utstilling på Rockheim: – Det har vært en mental prosess

Gjentar suksesskonsert

I juli spilte Motorpsycho sitt kanskje viktigste album i sin helhet på Slottsfjellfestivalen i Tønsberg for aller første gang. Konserten fikk terningkast seks av Adresseavisens anmelder. For anledningen hadde de med seg tidligere Motorpsycho-trommis Håkon Gebhardt og støymusiker Helge Sten, som bidro på albumet. Da bandet gikk på scenen under Slottsfjell var det for å gjøre den eneste planlagte Demon Box-konserten. Nå kan det se ut til at opplevelsen ga mersmak.

LES OGSÅ: Mesterlig oppbakking

Fredag 16. oktober åpner «Supersonic Scientists», og utestillinga skal stå i et halvt år. Trondheimsbandet Motorpsycho har holdt på siden 1989, og bandet har tatt vare på store mengder dokumentasjon opp gjennom årene. Mye av dette er overlevert til Rockheim og Nasjonalbiblioteket, og skal nå stilles ut for publikum i landets nasjonale museum for populærmusikk.

LES OGSÅ: - Det var en egotripp

Kvelden etter utstillingsåpningen spiller Motorpsycho Demon Box på Rockheim Scene. Også denne kvelden vil de tidligere bandmedlemmene Gebhardt og Sten være en del av bandet.

LES OGSÅ: Stor Motorpsycho-utstilling på Rockheim

En egotripp

Demon Box ble til i løpet av noen intense uker i Trondheim i 1993. Medlemmene har ikke glemt hvordan ukene i studio gikk for seg.

LES OGSÅ: Gir ut eksklusive essays om Motorpsycho

- Vi hadde ingenting å tape. Vi hadde ingen kontrakt, ingen penger. Da vi hørte gjennom miksen lurte vi selv på hva vi ville. Vi ble overrasket over hvor mye som var der. Det var en egotripp, sa Håkon Gebhardt til adressa.no i forbindelse med konserten på Slottsfjell.


Bent Sæther og Motorpsycho ga publikum en reise i tid da de spilte «Demon Box» i sin helhet på Slottsfjellfestivalen. Nå skal bandet gjøre det igjen, denne gangen på Rockheim. 
        
            (Foto: Sarah Winona Sortland)

Bent Sæther og Motorpsycho ga publikum en reise i tid da de spilte «Demon Box» i sin helhet på Slottsfjellfestivalen. Nå skal bandet gjøre det igjen, denne gangen på Rockheim.  Foto: Sarah Winona Sortland

På forsiden nå