Sliten Løberg slutter som sjefredaktør

Utvalget som skal finne Arve Løbergs etterfølger som sjefredaktør i Trønder-Avisa hadde sitt første møte onsdag.

Arve Løberg fratrer som sjefsredaktør i Trønder-Avisa, men fortsetter som adm. direktør i Trønder-Avisa og for Trønder-Avisa-konsernet. 

Saken oppdateres.

Det skjedde samme dag som styret i TA aksepterte Arve Løbergs ønske om å fratre som sjefredaktør. 60-åringen kommer imidlertid til å fortsette som administrerende direktør. Til nå, i ti år, har Løberg innehatt begge stillingene. Det er 14 år siden han kom til Steinkjer og TA som sjefredaktør.

Å splitte de to stillingene var Løbergs eget forslag. Utløsende årsak er TAs oppkjøp av Nord-Trøndelags nest største avis, Namdalsavisa i Namsos. Kjøpet ble kjent tidligere i sommer.

Sliten

- Da det var en realitet, hadde jeg jobbet natt og dag i tre uker og var sliten, men gikk direkte på en uke som fungerende nyhetsredaktør. Jeg er en type redaktør som er borti "alt", og etter å ha kombinert stillingene som sjefredaktør og direktør i ti år, innså jeg mine begrensninger og bestemte meg for å ta hensyn til eget liv og helse, sier Løberg.

Med NA-kjøpet er tiden samtidig moden for en organisatorisk endring, og jeg tror styret nå har gjort et framtidsrettet valg for TA.

LES OGSÅ: Trønder-Avisa kjøper opp Namdalsavisa

Samorganiserer med NA

En av Løbergs fremste oppgaver framover blir integreringen med Namdalsavisa (NA), som har vært en del av Amedia-konsernet, men fra 31. august altså er underlagt TA. Løberg blir NAs styreleder.

- Betyr dette at TA og NA kommer til å bli mer lik?

- Nei. Vi skal styrke hverandre gjensidig, men først og fremst er det snakk om å samorganisere og overføre praktiske funksjoner NA har fått utført hos Amedia. For eksempel NAs kundesenter har ligget i Tromsø, og vi vil nå se på om NA og TA i stedet kan etablere et felles kundesenter i Nord-Trøndelag. Felles abonnementstjeneste og annonse- og redaksjonelt samarbeid vil vi også se på.

Gir råd om etterfølger

- Vil din etterfølger som sjefredaktør komme fra TAs egne rekker?

- Det finnes kandidater i TA som vil bekle sjefredaktørrollen utmerket, men der er også gode eksterne kandidater. Ansettelsesutvalget har bedt om mitt råd, det skal de få, men det vil jeg ikke fortelle til andre, sier Løberg som medgir at han kommer til å savne journalistikken.

- Jeg har vært i sorgreaksjon i mange dager. Dette er jo en ugjenkallelig beslutning, jeg kan ikke angre og gå tilbake. Jeg har trivdes kjempegodt som redaktør, og føler jeg har fått mange positive tilbakemeldinger fra leserne. Ikke minst har jeg fått jobbet sammen med mange flinke journalister, og dyktige og inspirerende kvinnelige redaktører.

LES OGSÅ: Blir landets yngste redaktør

Fungerer inntil videre

Løberg kom til TA i 2001 fra en kort periode i stillingen som markedsdirektør i Chess. Fra 1997 til 2001 var han adm.dir i Norske Gram, og fra 1992 til 1997 informasjonsdirektør i TV2.

Løberg fungerer som sjefredaktør til hans erstatter er funnet.

Arve Løberg har vært sjefredaktør i Trønder-Avisa siden 2001. Nå vil han fratre som sjefsredaktør, men fortsetter som adm. direktør i Trønder-Avisa og for Trønder-Avisa-konsernet. 
        
            (Foto: Trønder Avisa)

Arve Løberg har vært sjefredaktør i Trønder-Avisa siden 2001. Nå vil han fratre som sjefsredaktør, men fortsetter som adm. direktør i Trønder-Avisa og for Trønder-Avisa-konsernet.  Foto: Trønder Avisa

På forsiden nå