Starter bygging av nytt teater til 100 millioner

Verdals ordfører Bjørn Iversen og fylkesråd May Britt Lagesen la i dag ned grunnsteinen for det som skal bli Nord-Trøndelags nye kulturelle fyrtårn.

Det nye teatret i Verdal blir et signalbygg midt i sentrum. 

Saken oppdateres.

Det er Verdal kommune som vil eie teateret til snaut 100 millioner kroner, mens fylkeskommunen, som eier av Nord-Trøndelag Teater, blir leietaker. Den nye teaterbygningen på cirka 3400 kvadratmeter skal stå innflyttingsklart høsten 2016.

LES OGSÅ: Løfter teater til nye høyder

- Fantastisk dag for kulturlivet

- Det er en fantastisk dag for kulturlivet i hele regionen vår. Vi vil få et moderne produksjonshus for teater som gjør oss i stand til å opprettholde og videreutvikle aktiviteten vi har i dag, sier teatersjef Nora Evensen.

Det blir et stort sprang for teateret, som hittil har leid lokaler i det nasjonale kulturhuset på Stiklestad. Mens de før har hatt 700 kvadratmeter boltreplass, får de altså nå nesten fem ganger så stort areal. Mens det i storsalen blir plass til rundt 300 publikummere, får teaterarbeiderne i tillegg en prøvesal på 210 kvadratmeter med plass til 120 publikummere, et verkstedareal på litt over 200 kvadratmeter og 450 kvadratmeter med kontorlokaler, foaje og publikumsgarderober.

Signalbygg med tårn

Bygget har en prislapp på 99 millioner kroner, og Verdal kommune har skaffet seg en lukrativ leieavtale med Nord-Trøndelag fylkeskommune for å dekke kostnadene. Fylkeskommunen har nemlig garantert for en husleie på 5,5 millioner hvert år i 30 år.

- Vi får nå et flott signalbygg i den fremste teaterkommunen. I tillegg får teateret en rekke kulturarbeidsplasser som næmeste nabo. Her blir det store muligheter for samarbeid, mener ordfører Bjørn Iversen.

Det nye teateret blir et 20 meter høyt bygg med scenetårn. Det er Byggmester Grande som skal bygge huset som skal står ferdig neste høst.

 
Slik blir fasaden på det nye teaterbygget i Verdal. 

Slik blir fasaden på det nye teaterbygget i Verdal. 

Ordfører Bjørn Iversen, fylkesråd May Britt Lagesen og teatersjef Nora Evensen under nedleggelsen av grunnsteinen. 

Ordfører Bjørn Iversen, fylkesråd May Britt Lagesen og teatersjef Nora Evensen under nedleggelsen av grunnsteinen. 

På forsiden nå