Med et symfoniorkester i bagasjen

Åge Aleksandersen er både stolt og nervøs når han tar meg seg Trondheim Symfoniorkester «hjem» til Namsos.

Tirsdag møtte Åge & Sambandet Trondheim Symfoniorkester i Olavshallen for å øve før de reiser til Stjørdal og Namsos. 

Saken oppdateres.

- Det er to steder jeg synes er de verste å spille, og det er i Trondheim og Namsos, sier Åge Aleksandersen og humrer.

Det er på ingen måte på grunn av dårlig publikum eller grufulle spilleforhold at byene peker seg ut som «verstinger», men rett og slett fordi Aleksandersen blir ekstra spent når han spiller i fødebyen og i hjembyen.

LES OGSÅ: Åge med TSO til Stjørdal og Namsos

Stolt og nervøs

- Å spille der er både fint og flott, men litt skummelt. Jeg får en annerledes følelse i meg enn ellers, det er en kombinasjon av stolthet og nervøsitet, forklarer Aleksandersen.

LES OGSÅ (PLUSS): Åges arena

Denne gangen er rockemusikeren ekstra stolt. Han synes det er stas å få med seg Trondheim Symfoniorkester (TSO), som ikke har spilt i Namsos siden 80-tallet, til Namsoshallen. Men først står Kimen kulturhus i Stjørdal for tur. Onsdag kveld får både Aleksandersen og TSO prøve ut akustikken i kulturhuset for første gang. Etter å ha lest at Stjørdals nye storstue er stort, fint og dyrt, har Aleksandersen høye forventninger.

- Det blir fantastisk. Jeg har erfart at der det bygges nye kulturhus, koser folk seg på konsert. Det gir et løft til byen, sier Aleksandersen.

Gode arrangementer er nøkkelen

Åge & Sambandet har samarbeidet med Trondheim Symfoniorkester flere ganger, og ideen om en turné kom etter deres felleskonsert på Clarion Brattøra i 2013. Nå er tiden kommet, og tirsdag var musikerne godt i gang med å øve inn repertoaret i Olavshallen.

LES OGSÅ (PLUSS): Starter sesongen med å virkeliggjøre tenåringsdrømmen

- Det er artig å spille med symfoniorkesteret og vi kommer godt forberedt. Tar jeg ikke helt feil synes både vi og orkesteret at det går knirkefritt, sier Aleksandersen, som synes det er interessant å høre sangene sine i et annerledes lydbilde.

En viktig del av det nye lydbildet er det 60 orkestermusikere og dirigent Arvid Engegård som står bak. Det er tredje gang Engegård jobber med Åge & Sambandet, og han mener gode arrangementer av de kjente Åge-låtene gjør samarbeidet vellykket.

- Publikum kan vente seg alle favorittene i en ny fargedrakt, sier Engegård.

Tonen og Trondheimsnatt

På repertoaret står både gammelt og nytt materiale. Åge & Sambandet benytter anledningen til å plukke fram noen låter de ikke får spilt så ofte, som «Tonen», «Skin Sola» og «Fremmed Fugl».

- Vi har også et veldig fint arrangement av «Trondheimsnatt», smiler Aleksandersen.

LES OGSÅ (PLUSS): Trondhjæm, at æ reist ifra dæ

«Tonen» tar han kun fram når han spiller med TSO. Aleksandersen skrev sangen til sin venn og mangeårige samarbeidspartner, fiolinisten Konstantin Popchristov. Popchristov, som var 2. fiolinist i Trondheim Symfoniorkester i mer enn 30 år, gikk bort i 2012.

- Det sitter mange i orkesteret som spilte sammen med Konstantin. Dette blir spesielt for oss, sier Aleksandersen.

Åge & Sambandet og Trondheim Symfoniorkester spiller i Stjørdal onsdag og torsdag kl. 20.00 og i Namsos fredag kl. 20.00.

Pause: Gitarist Skjalg Raaen tar en pust i bakken mens Åge Aleksandersen og Trondheim Symfoniorkester spiller Trondheimsnatt 

Pause: Gitarist Skjalg Raaen tar en pust i bakken mens Åge Aleksandersen og Trondheim Symfoniorkester spiller Trondheimsnatt 

Det er tredje gang dirigent Arvid Engegård og Trondheim Symfoniorkester samarbeider med Åge & Sambandet 

Det er tredje gang dirigent Arvid Engegård og Trondheim Symfoniorkester samarbeider med Åge & Sambandet 

På forsiden nå