Glossy skvalder

Nei, nei - og atter nei! Ikke nå igjen!

Saken oppdateres.

Hypen fra Disney Channel ruller videre. Pengetellerne i Mikke Mus-land klemmer gjerne sitronen såpass at det til slutt ikke er skall igjen. Denne gang er det knapt noe igjen når tenåringsfavorittene Troy og Gabriella er i ferd med å avslutte High School.

Det er alltid sårt når gode venner skal skilles. Her skildret med sentimentalt anslag som gir et ungdommelig publikum anledning til å tørke en tåre eller to. Tradisjonen tro er samtlige i dette mylderet sterile personligheter - svært pene i tøyet - og med manglende evne til mer håndgripelige uttrykk for dypfølt kjærlighet. Men danse kan de - og koreografien er svært effektiv.

Musikken derimot, sitter ikke godt i øret. Det blir mest pes, uten at man greier å ta med seg enkeltstående melodier ut av kinolokalet. Lydbildet er et kapittel for seg, hvor stort orkester gjør sitt beste for å ta knekken på vokalprestasjonene.

De aller yngste er tilgodesett med en norsk versjon som denne anmeldelsen er basert på. Det blir en merkelig hybrid når man i tillegg til dårlig jobb med synkroniseringen velger å beholde originalstemmene i sang- og dansenumrene forsynt med norske tekster, hvor oversetteren ved et par anledninger blir ufrivillig morsom.

Det er da noe, i et prosjekt hvor man ber en stille bønn om at denne gjengen for all del må slippe å ta ett år til på skolebenken.


 
På forsiden nå