Vil demonstrere på Stiklestad uansett

De kristne aksjonistene vil demonstrere under olsok uavhengig av situasjonen som har oppstått etter terroraksjonen.

Saken oppdateres.

Men det vil bli en mer lavmælt aksjon enn opprinnelig planlagt, ifølge aksjonsledelsen.

– Vi hadde planer om å bære plakater og rope ut vårt budskap. Demonstrasjonene vil foregå i rolige former, forsikrer aksjonsleder Eivind Lundager. Aksjonslederen er selv en flittig bidragsyter til nettstedet document.no, der også mannen bak terroraksjonen, Anders Behring Breivik har markert seg.

- Forferdelig

– Jeg vil understreke at det som har skjedd er forferdelig. Vi er ikke upåvirket av det som har hendt. Vårt budskap skal ut. Men vi vil legge bånd på oss.

Lundager sier at de ikke vil nøre opp under en farlig situasjon.

– Vi vil ikke opptre samlet i en klynge og heie og rope. Vi vil spre oss litt utover med vårt budskap. Vi har ennå ikke planlagt alle detaljene.

Aksjonslederen viser til uttalelsene fra statsministeren og kongen, som begge har manet folk til å opptre samlende i den situasjonen som har oppstått.

– Det vil også vi respektere, sier Eivind Lundager.

Dialog

Direktør ved Stiklestad Nasjonale Kultursenter, Turid Hofstad, sier at programmet for olsokdagene vil gå som planlagt. Hun har ikke fått noen beskjed om at årets olsokprofil, Jonas Gahr Støre, ikke vil komme til Stiklestad som en følge av terrorsituasjonen.

– Vårt tema om dialog er mer aktuelt enn noen gang, sier Turid Hofstad.

Utenriksdepartementets pressevakt opplyser at det foreløpig ikke er gjort noen endringer i utenriksministerens program denne uken.

 
På forsiden nå