«Kaffe på vent» hos Anna

Ideen er europeisk og solidarisk. Du kjøper en ekstra kaffe til en trengende, som plukker den opp senere.

Tirsdag åpner Annas Kafé for «Kaffe på vent».   Foto: Privat

Saken oppdateres.

«Kaffe på vent» er en europeisk idé, trolig italiensk, som har spredt seg via de europeiske storbyene før den mellomlandet i Trondheim i dag. Trolig sørger Facebook for at ideen blir sendt videre til andre byer og andre land i ekspressfart.

Tips fra Oslo-venn

- Jeg fikk tips om «Kaffe på vent» av en venn som bor i Oslo, sier Anna Kupper,  som driver Annas Kafé på Bakklandet i Trondheim.

På hennes fb-side står følgende:

Kaffe på vent-suspended coffee
   Kjøp en kaffe til deg selv og til en som trenger det.
De som ikke har råd til å kjøpe en kaffe selv kan komme innom Annas Kafé og spørre om det er kaffe på vent tilgjengelig.
I disse tider hvor det snakkes om ensomhet, kulde og klasseskiller kan dette bidra til å gi litt varme videre til noen du ikke kjenner og som kanskje ikke ha råd til å nyte en kopp kaffe på/fra kafé.

To på vent allerede

- Vi hadde foredrag her i kveld, og et par av de som var her hørte ideen og ble så begeistret at de kjøpte omgående. Så nå venter to kaffe allerede før ordningen innføres i morgen, sier Kupper.

Hun utvider kaffe til også å omfatte te, og skal instruere sine ansatte i morgen tidlig.

- Vi får henge opp plakater og lapper med kvittering på betalt kaffe, og håpe at det fungerer. Jeg håper at dette bidrar til at folk som normalt ikke går på kafé får en anledning til å gjøre det.

Åpner for et varmt sted

Anna Kupper liker den solidariske tanken, og tror at kanskje uteliggere og tiggere vil stikke innom.

- Jeg ser ikke det som noe problem, jeg er utdannet sosionom og har et sosialt engasjement. Det fikser jeg. Og blir det for fullt i kafeen, får jeg gjør om «Kaffe på vent» til «Kaffe to go».

Men senke prisene for denne type kaffe - dét vil hun ikke gjøre.

- Nei, jeg synes jeg åpner for muligheten til å ta en kaffe på et varmt sted. Det får være mitt bidrag.

På forsiden nå