Rådhuset i Hannover i Tyskland danner utgangspunktet for Langørgens «Town Hall of Justice». Foto: Wikipedia

I februar i år utlyste vi en konkurranse om hvem som kunne lage det mest imponerende byggverket i Minecraft.

Vi mottok en rekke forslag både på video og som bilder. Utvelgelsesprosessen tok lang tid da det var en nesten endeløs strøm av innsendte bidrag vi skulle vurdere. Den 23. april hadde vi fått krympet antall vinner-kandidater ned til fire.

Denne uken er det endelig klart for å offentliggjøre vinneren av førsteplassen og en ny Ipad.

Magnus Langørgen (18) fra Stord i Hordalen går av med seieren for sitt bidrag «Town Hall of Justice».

Vi i juryen har følgende å si om vinneren:

Magnus Langørgen har vist en forbløffende sans for detaljer i sitt byggverk. Både selve byggverket om grøntområdene rundt viser at opphavsmannen overlater ingen ting til tilfeldighetene. Både utførelse, orginalitet og presentasjon veier like tungt i avgjørelsen. Til tross for ekstremt sterk konkurranse fra de tre øvrige nominerte til førsteplassen, så er det Magnus Langørgen som stikker av med en velfortjent seier.

Vi gratulerer Magnus Langørgen med førsteplassen og takker for deltakegelsen til alle som har sendt oss bidrag . En Ipad er på vei i posten.

Automatiserings-lærling

Magnus Langørgen studerer automatisering på siste året ved Stord Videregåande Skule i Hordaland. Til høsten så venter en lærlingeplass i en lokal bedrift.

Hvor lenge har du brukt på å lage byggverket i Minecraft?

- Det tok meg vel en drøy måned med god hjelp av Torstein Jenstad og Andreas Gåseidnes. Selve videoen tok bare noen timer å snekre sammen.

Er bygget laget ut fra fantasien eller er det basert på et virkelig byggverk?

- Inspirasjonen fant jeg i rådhuset i Hannover i Tyskland. Jeg googlet noen bilder og plutselig så dukket det opp på billedsøket. Det er selvsagt tatt en del friheter fra orginalen.

PC eller Xbox 360?

- Det er bygget i PC-versjonen av Minecraft uten noen texture-mods.

Finnes det noen servere der folk selv kan gå inn å oppleve byggbverket ditt?

- Ja, rådhuset finnes på serveren http://xioco.no. Om du bruker kommandoen /warp Sentrum så kommer du rett dit. Om noen har lyst så kan de også laste det ned selv via http://www.planetminecraft.com/project/town-hall-of-justice-download/

«Town Hall of Justice» sett fra fugleperspektiv. Foto: Mojang / MAGNUS LANGØRGEN
Imponerende og detaljrikt, selv på svarte natta. Foto: Mojang / MAGNUS LANGØRGEN