Olavsfestdagene

Søstre med energisk spilleglede

Det startet i forfinet og litt stillestående countryrock, endte i energisk kraftutblåsning.

Søstrene fra Sverige begynner å bli dreven.   Foto: OLE MARTIN WOLD

Saken oppdateres.

Jeg var litt skeptisk. First Aid Kit var jo fjorårets store suksess. Ville det bli like morsomt å se de gjenta det hele ett år etter? Dessuten: Kjernepublikummet til First Aid Kit var ikke i spesielt stor grad til stede i halvfulle Borggården. Det er neppe særlig ofte søstrene Johanna og Klara Söderberg spiller sin flotte coverversjon av Dylans«One More Cup Of Coffee» og publikum ikke jubler av gjenkjennelse - i hvert fall når refrenget kommer.

Det var altså litt slapp kommunikasjon mellom artister og publikum, og en litt doven aura over konserten som helhet. Kanskje de fleste ventet litt på radiohiten «Emmylou» og mye på kveldens siste artist James Morrison?

Men så gikk det seg til. Klara og Johanna dro til med sine formidable harmonier, og viste tidlig at de har lært mye om å behandle publikum de siste to årene. De hilste til Trondheim fortalte hvor glad de var i byen, prøvde å snakke norsk og delte noen av sine møter-med-helter-opplevelser. Blant annet om hvor nervøse de var da de skulle synge for Paul Simon, som viste seg å være en «gullig gubbe». Sang de «America» like flott for ham som for oss, skjønner vi at han ble smørblid.

De startet med «Blue» og spilte tidlig den nye låten «Waitress Song» som lover det beste for neste album, som kan bli mer preget av dynamikk og energi enn debuten.

Det ble mye kraft og energi etter hvert, noe som ga en fin kontrast til de forfinete countryrocken som ligger som søstrenes utgangspunkt. Johanna er kanskje vel teatralsk i sin blackmetall-aktige hårkasting, men det var tross alt mer intensitet i musikken enn i sceneshowet. Det ble mye flott musisering etter hvert av de fire på scenen. Mange i publikum bet seg merke i steelgitarist Melvin Duffy, som vender tilbake til samme scene i helgen, da som medlem av Waterboys.

Et ømt øyeblikk var allsangen i «Emmylou», men først og fremst tonet konserten ut i energi, spilleglede - og publikumskontakt fra en duo som virkelig begynner å bli dreven.

ANMELDT AV OLE JACOB HOEL

Klara og Johanna var fjorårets store snakkis etter Pstereo-festivalen.  
    
      (Foto: OLE MARTIN WOLD)

Klara og Johanna var fjorårets store snakkis etter Pstereo-festivalen.   Foto: OLE MARTIN WOLD

Jentene har fått dreisen på publikumskontakten ifølge vår anmelder.  
    
      (Foto: OLE MARTIN WOLD)

Jentene har fått dreisen på publikumskontakten ifølge vår anmelder.   Foto: OLE MARTIN WOLD

Mange hadde tatt turen for å høre de samstemte svenske jentene.  
    
      (Foto: OLE MARTIN WOLD)

Mange hadde tatt turen for å høre de samstemte svenske jentene.   Foto: OLE MARTIN WOLD

På forsiden nå