Skremmende greit

Historien om et monster som sliter med å være skummel gir grei, men vel tradisjonell oppfølger til Pixar-klassiker.

Saken oppdateres.

Pixar har ikke helt klart å leve opp til sitt rykte som dristige, dyktige og innovative leverandører av familiefilm etter 2010. Både fjorårets «Brave» og «Cars 2» året før var langt under standarden selskapet har blitt kjent for å levere. Derfor er det kanskje ikke så rart de denne gang har gått tilbake til en av sine beste filmer, «Monsterbedriften» (2001).

Oppfølgeren «Monsteruniversitetet» er på langt nær like god eller original. 3D-bruken er heller ikke mye å skrive om. Likevel spilles det brukbart på et herlig univers og persongalleri, til en historie om outsidere på ny skole som motvillig finner hverandre i en fantastisk ferd fra mobbeoffer til utfordrere til de mest populære, selvgode gutta på skolen.

Åsleik Engmark og Even Stormoen gir lyd til Mike og Sully i en slags forløper til forrige film. Her er de ferske studenter på Monsteruniversitetett, hvor bare de beste får spesialopplæring i å skremme menneskebarn. Skoleramme i fortelling om outsidere som ikke gir seg, gir drag av såvel Harry Potter som tradisjonell oppvekstfilm. Selv om nerdene og den udisiplinerte sværingen altså er monster.

Filmen er solid, velgjort mer enn dristig, men såpass underholdende og dyktig gjort at historien om tøft møte med skole og utdanning vil kunne glede små som store.

Bli du skræmt?: Mike Wazowski starter på Monsteruniversitetet med ambisjon om å bli skikkelig skremmende. 

Bli du skræmt?: Mike Wazowski starter på Monsteruniversitetet med ambisjon om å bli skikkelig skremmende. 

På forsiden nå