Ny Rockheim-sjef

Sissel Guttormsen går fra jobben som konservator på Ringve til direktør-stilling på Rockheim.

Sissel Guttormsen blir ny sjef for Rockheim. 

Saken oppdateres.

De ansatte på Rockheim ble i dag orientert om at styret i Museene i Sør-Trøndelag (MIST) ansetter Sissel Guttormsen som ny sjef for Rockheim.

Hun tar over jobben etter Petter Myhr som 1. september tiltrådte som direktør for Olavsfestdagene.

Fulgt Rockheim fra starten

– Vi har vektlagt at vi mener vi er i en periode der vi må finne balansen mellom rollen som nasjonal museum og opplevelsessenter. Det er viktig å få noen som har det som skal til for å løse begge deler, og det har Sissel, sier administrerende direktør Suzette Paasche i Museene i Sør-Trøndelag (MiST).

Guttormsen er 58 år og kommer fra Trondheim. Hun har vært konservator på Ringve siden 1998, de seneste årene  som førstekonservator. Der har hun hatt ansvar for bibliotek, arkiv og gårdshistorie. Hun har også undervist på NTNU, Institutt for kunst- og medievitenskap, seksjon kunsthistorie.

Intern kandidat i MiSTPaasche sier det i forkant av ansettelsen har vært gjennomført samtaler med de ansatte hvor man har jobbet frem stillingskravene. En tydelig leder som kan ivareta den nasjonal rollen som musikkhistorisk museum har vært et viktig viktig ønske.

– Sissel har kompetanse på det hun skal lede, hun kan det å forvalte musikkhistorie og hun er genuint opptatt av Rockheim, sier Paasche.


Ringve avgjørende for Rockheim


– Sissel kommer fra Ringve, men hun har også jobbet med Rockheim-prosjektet fra idé, via handling og videre til et ferdig resultat, sier Paasche.

Da det ble klart at Rockheim skulle legges til Trondheim var det Ringve museum som i starten fikk ansvaret for utviklingen av prosjektet.

– At det fantes et etablert musikkhistorisk miljø her var et viktig kriterium for at valget falt på Trondheim da Rockheim skulle opprettes. Hadde ikke Ringve funnes, er det ikke sikkert Rockheim hadde havnet  i Trondheim, sier Guttormsen.

Også før Rockheim ble etablert, har hun arbeidet med populærmusikk og var blant annet ansvarlig for den første samarbeidsutstillingen mellom Rockheim og Ringve. Blant annet hadde hun ansvaret for Åge Aleksandersen og hans: «Lys og varme»-utstilling i 2009.

Jubelbrøl

Da stillingen ble utlyst tidligere i år kom det inn syv søknader. Fire av dem ble ifølge Paasche med videre inn i intervjurunden, før det til slutt sto mellom to kandidater. Guttormsen selv fikk først vite at hun hadde fått jobben to timer før resten av de ansatte fikk beskjeden.

– Jeg gikk og ventet og var kjempespent. Det kom et lite jubelbrøl, men ikke et sånt Siv Jensen-brøl. Et høyt «yes!», forteller Guttormsen.

På forsiden nå