Nesten én million nordmenn benket seg foran skjermen da det var duket for premiere på krimserien Mammon på NRK1 første nyttårsdag.

Storsatsingen fikk mange femmere på terningen fra landets TV-kritikere, men på Twitter fikk første episode massiv kritikk.

Les anmeldelsen: Pengene og livet

- Lite troverdig

Serien utspiller seg i Aftenavisen nyhetsredaksjon. Mange journalister mener serien er lite troverdig.

Blant annet sier Aftenposten-journalist Jan Furuly dette på Twitter: «Jaha? Økokrim inn i redaksjonen? Manusforfatterne stryker i samfunnsfag. Latterlig og lite troverdig.»

Aftenposten-redaktør Espen Egil Hansen, er heller ikke helt fornøyd med serien og skriver: «#mammon er ikke dårlig, men nå har vi tilgang til og sammenlikner med det beste fra resten av verden».

- Finn fem feil

Adresseavisens anmelder Terje Eidsvåg mener at Twitter-kritikken kommer fra en veldig liten gruppe.

- Journalister synes det ikke minner om deres egen hverdag. Det er typisk en av de mest hårsåre yrkesgruppene i verden, som ofte skildrer andre. Når de møter seg selv i døra, så er det «finn fem feil» som blir poenget, mer enn å se på hva denne serien har av kvaliteter, sier Eidsvåg blant annet.

Ikke alle journalister er kritiske til serien. I alle fall ikke redaktør for VG Helg, Jane Throndsen. Dette skriver hun på Twitter: «Jeg står frem: Er journalist og elsker Mammon!»

Hør mer fra Terje Eidsvåg i videoen øverst i artikkelen.

Hva mener du om serien? Si din mening i debattfeltet.