Hersker snart over hele Kina

Navnet er beholdt, men ifølge keiser Ulf Risnes er det snart like mange tilknyttet Tre Små Kinesere som det er mennesker i Kina.

Tre Små Kineseres nye plate «Usynlig» kommer førstkommende mandag, men allerede lørdag kveld feirer Ulf Risnes og co. jubileet med konsert på Byscenen i Trondheim.  

Saken oppdateres.

- Jeg skulle gjerne hatt det samme bandet som før, men hvem er det som har passert 53 og fortsatt holder sammen med den gamle kompisgjengen, spør Ulf Risnes.

Derfor er det praktiske årsaker bak at Risnes, stort sett kun i skytteltrafikk mellom heimen og studio, er det eneste gjenværende Tre Små Kinesere-medlemmet.

Nå bestemmer låtskriveren og vokalisten alt sjøl.

Heltidsjobb for Ulf

Da bandet gjorde platecomeback i 2010 var derfor det meste av originalbesetningen byttet ut. Og da den nye plata «Usynlig» ble spilt inn i fjor var mange av dem på nytt erstattet.

Når Tre Små Kinesere spiller på Byscenen lørdag kveld, er det sammen med nok en ny gjeng.

- Alle de andre har Tre Små Kinesere som et av mange sideprosjekt, så jeg trenger egne konsertdublikater for studiomusikerne. Det nærmer seg snart like mange folk som det er mennesker i Kina, men det er bare jeg som er fulltids Tre Små Kinesere-medlem, sier Ulf Risnes.

Mer energisk plate

Tre Små Kineseres nye plate handler om det å se, både det synlige og det vi ikke har så lett for å oppdage.

Åpningslåta «Babygrøt» er direkte inspirert av sønnen Olaf på 3 år, og også andre låter på plata pensler inn på Risnes' andre periode som småbarnsfar.

- Forrige gang var det mye mye grubling om min egen barndom, nå tror jeg temaene er mer allmenne. Det har resultert i en mer energisk plate enn «Kjærlighet på tunga» fra 2010, sier Ulf Risnes.

Tre Små Kineseres nye plate «Usynlig» kommer mandag. Det markeres med konsert på Byscenen lørdag kveld. 

På forsiden nå