– I januar i fjor ble det slutt mellom samboeren min og meg. Det er litt komisk, men en undersøkelse viser at de fleste forhold tar slutt den andre torsdagen i januar. Jeg tror det handler om at man har holdt ut over jula på grunn av ungene. Og ironisk nok ble det slutt mellom oss akkurat den dagen. Så da satt jeg der noen uker senere, i en sofa i et leid hus, en relasjonsterapeut som ikke engang fikk til sitt eget forhold, og tenkte at det var jo ikke sånn det skulle bli, sier Dora Thorhallsdottir om hvordan ideen til showet ble til.

Standup-brillene på

Dora Thorhallsdottir er kanskje et ukjent navn for mange, men hun var standupkomiker på heltid fra 2000-2004, noe hun blant annet ble nominert til Komiprisen og Stå Opp-prisen for. Hun forlot humorscenen for å bli relasjonsterapeut, men nå er hun tilbake med sitt splitter nye one-woman-show, «Det var ikke sånn det skulle bli».

– Når man først har vært standup-komiker, har man alltid standup-brillene på, og jeg har lagt merke til mye rart som småbarnsforelder og samboer. Jeg har lest om familier som lager de perfekte pepperkakehusene, og tenkt at slik skal vi også ha det. Men så blir det bare hyling og krangling om Non stop. Og disse feriereklamene der to personer løper lykkelig mot hverandre på en strand. Vet du hvorfor de er lykkelige? spør Thorhallsdottir, før hun røper at svaret må være at de ikke er i slekt, at de er skuespillere som kan gå hver til sitt etter opptak.

Forventninger til livet

Showet handler i stor grad om livet, om forventningene til et vellykket liv som aldri innfrir.

– I ti år har jeg som relasjonsterapeut hørt på folk fortelle om ensomhet, at de sliter med relasjoner og opplever at alle andre har alt på stell. Med dette showet føler jeg at jeg endelig kan hjelpe dem, ved å være ærlig om hvordan ting egentlig er, sier Thorhallsdottir og legger lattermildt til at hun ødelegger sin personlige CV ved å være så selvutleverende. Men hun mener det er viktig.

Kjæreste med stjørdaling

Etter å ha hatt kjempesuksess med showet på Latter i Oslo, er hun nå på Norges-turné, hvor hun stopper i Oppdal fredag kveld og i Olavshallen i Trondheim på lørdag.

– Showet har småbarnsforeldre som en tydelig målgruppe, men det er moro for andre også, understreker hun. Lørdag kveld blir det imidlertid ekstra press på henne siden nykjæresten fra Stjørdal kommer.

– Jeg har gått fra å synes at trøndersk var en traust dialekt, til å bli litt kåt når jeg hører dialekten, så jeg kommer sikkert til å tulle litt med trønderne. Hvis det ikke funker, så blir det sikkert slutt. He he.

– Showet har småbarnsforeldre som en tydelig målgruppe, men det er moro for andre også, understreker Thorhallsdottir. Foto: Privat
Etter å ha hatt kjempesuksess med showet på Latter i Oslo, er hun nå på Norges-turné, hvor hun stopper i Oppdal fredag kveld og i Olavshallen i Trondheim på lørdag. Foto: Standup Norge