Den countryinspirerte poplåta «Needs», signert samboerparet Dina Misund og Frode B. Strømsvik, gikk rett hjem hos seerne. Hun gikk dermed videre til finalen i Melodi Grand Prix.

Melodifestivalen er organisert slik at de tre semifinalene foregår over tre dager på Folketeateret i Oslo. Det er fem innslag per kveld, og til sammen ni bidrag går videre til finalen 15. mars.

– Jeg kjenner på kroppen at konkurranseinstinktet har slått inn. Jeg har virkelig lyst til å komme til finalen. Men det blir ikke slik at jeg legger opp om jeg ryker ut heller, sa Misund til Adresseavisen før showet var i gang.

25-åringen kommer fra Midsund utenfor Molde, men studerer og jobber som lærer i Trondheim.

- Tusen poeng

Ekspertpanelet ga Dina Misund god kritikk etter sin opptreden på Folketeateret.

- Dette er en sjanger som virkelig har satt seg. Vi har hatt noen runder med låta. Vi måtte kjenne på hvordan den passet inn i miksen, men jeg er glad for at vi satset på den, sa DJ Marie Kommisar fra Trondheim.

- Norge er svak for denne sjangeren. Lokalpatrioten våkner jo til liv. Man blir glad i Dina fra Midsund. Jeg håpet at hun fikk til en «happyness» i låten, den trenger troverdighet. Det klarte hun, sa MGP-ekspert Kathrine Synnes Finnskog.

- Avslappet og fin. Tusen poeng, konkluderte Tarje Strøm, kjent fra Datarock.

Etter at alle deltakerne hadde fått sine tre minutter hver i rampelyset, samlet de seg på bakrommet. Dina Misunds samboer forteller om god stemning backstage. De tok seg til og med tid til å ta en felles MGP-selfie.

- Hun så smashing ut

– Nå skjer det masse. Dina forsvant akkurat ut døra nå. Jeg tror ikke hun har rukket å bli nervøs enda, sa Frode B. Strømsvik til adressa.no rett før opptredenen. Han er samboer og medtekstforfatter.

Strømsvik forteller at både venner og familie hadde samlet seg i salen for å heie på henne. Prøvene gikk bra, og hun viste ifølge samboeren ingen tegn til nerver.

– Hun så smashing ut, og det hørtes bra ut. Jeg tror hun er klar, sa Strømsvik før Misund entret scenen. Han hadde trua på at hun kunne gå videre til finalen, og oppfordret folk til å kaste seg over telefonen og stemme.

Og det gjorde de, og sørget for at 25-åringen gikk videre til finalen.

Nummer tre ut på scenen

I tillegg til Dina Misund gikk artistene Linnea Dale og Mo videre til finalen. Hilda & Thea Leora og Timbre & Frikk Heide-Steen feat. Ida Stein gikk ikke videre.

Lørdag kveld kjemper Cir.Cuz, Martine Marbel, Oda & Wulff, Knut Kippersund Nesdal og Charlie om finaleplass, mens Moi, El Cuero, Ilebek, Elisabeth Carew og Carl Espen gjør opp seg imellom i den siste delfinalen.

De fire niesene til Dina Misund er klare for Melodi Grand Prix. Foto: Privat
Dina Misund har skrevet teksten til MGP-bidraget «Needs» sammen med samboeren Frode B. Strømsvik. Bildet er tatt rett før Dina går på scenen i semifinalen. Foto: Privat
Seniorlaget til Byåsen kvinnefotball støtter lagvenninnen hjemme i Trondheim. Foto: Privat
Dina Misund skal være med semifinalen i Melodi Grand Prix i kveld. Hun er også klar med et nytt album til våren. Foto: Kristin Svorte, Adresseavisen