- Det er utrolig gøy, veldig kult, jubler Tyra.

I to uker har hun måttet holde på hemmeligheten. Bare mamma, pappa, lillesøster og venninnen Maria har visst. Da hun fortalte det til klasse 4b på Steindal skole i går, hadde de veldig mange spørsmål, forteller hun.

MGP jr fikk i år inn over 600 bidrag til det som blir den 13. utgaven av musikkonkurransen. Av disse gikk 25 videre til audition, og ti av disse til finalen.

Ettersom Tyra gikk videre til audition også i fjor, var det ekstra morsomt å gå videre til finalen i år.

Har skrevet flere sanger

Et av kravene til MGP jr-deltakerne er at de skriver sine egne sanger. Tyras sang heter «Det e' helg» og handler om hvor deilig det er med helg etter en stressende uke.

- Da har jeg fri fra skolen og kan ha det gøy med venninnene mine. Og så slipper jeg å stå opp så tidlig, forklarer niåringen, som tross sin unge alder har skrevet flere sanger.

- Noen sanger er helt ferdige, men de fleste er bare halvferdige, så de regnes ikke med, sier hun.

Med en pappa som er musiker, har det alltid vært mye musikk i hjemmet. Selv har Tyra musisert så lenge hun kan huske, og sto på scenen første gang som femåring. Hun spiller litt keyboard, men er mest glad i å synge. Hun drømmer om å bli sanger, men har også lyst til å spille teater.

Dansere på scenen

- Hun er aldri stille, synger døgnet rundt, sier mamma Gabrielle Arnøy, og får et irettesettende blikk fra dattera.

Favorittfaget på skolen er selvsagt musikk. I musikktimene får de synge mange engelske sanger, forteller Tyra. Alt fra Rihanna til The Beatles. Når hun ikke driver med musikk eller er med venninnene, går hun gjerne tur med hunden, chihuahuaen Chilli.

Finalen finner sted i Oslo Spektrum den 30. august og sendes direkte på NRK1, med Margrethe Røed og Tooji som programledere. Tyra har bestemt at hun vil ha dansere med seg på scenen.

Men før det er det mye finalistene skal igjennom. Tyra har allerede spilt inn sangen sin i studioet til Ulf Risnes, Krypten. Den vil bli utgitt på MGP jr-platen like etter finalen. Og i mai skal hun på leirskole med de ni andre finalistene.

Å vinne ikke viktigst

Å vinne er ikke det viktigste, bedyrer hun.

- Jeg gleder meg nesten like mye til leirskolen som til finalen. Det blir gøy å møte de andre finalistene. Jeg tenker ikke så mye på om jeg vinner, sier hun.

Det andre trønderske bidraget i årets finale er Selbu-bandet Dråkmat og låta «Æ ane itj æ». Gruppa består av Henrik (14) på vokal, Thomas (14) på gitar, Ole Henrik (15) på gitar, Kevin (14) på trommer og Martin (14) på bass. Bandet kom sammen for tre år siden på kulturskolen i Selbu og har blant annet markert seg i UKMs fylkesmønstring og på Tydalsfestivalen.

Ps. Første møte med finalistene blir på Påskemorgen på NRK Super fra og med lørdag og hver dag hele påska. Da får du se hvordan de unge artistene reagerer når de får vite at de er kommet til finalen.