- Kult å bli satt pris på

Fredag kveld kunne 26 Midt-Norske talenter prise seg lykkelig over å få litt ekstra drahjelp på vei mot toppen av karrieren da årets Tæl-pris gikk av stabelen. Det ble delt ut priser i kategoriene idrett, kunst, musikk og åpen klasse.

Saken oppdateres.

De om lag 1200 publikummerne som hadde funnet veien til Olavshallen og Tæl-prisen fredag kveld fikk se Guro Fostervold introdusere Marvin Wiseth både som Idolartist som skulle fremføre «Rumpa mi» og deltaker i «Skal vi danse», til stor latter i salen. Den gode kjemien mellom showlederne toppet seg da de sang «Things» i duett senere på kvelden. 26 forventningsfulle stipendvinnere mottok priser for til sammen 630 000 kroner på det som var et aldri så lite femårsjubileum for stipendprisen.

Dobbel premie

For enkelte av musikkstipendiatene ble kvelden ekstra spesiell. Rapperen Dan-Louis Kvalstad, trubaduren Ove Engen, jazzviolinist Adrian Løseth Waade og Ingrid Blåsmo fikk nemlig sjansen til å opptre i tillegg til å motta stipendpenger.

- Det var stort og spesielt å opptre her. Publikummet er mange flere og litt annerledes enn jeg er vant til, sier den 20 år gamle rapperen fra Namsos.

Artisten, som har han skiftet navn fra «Clutch» til simpelthen Dan-Louis, ønsker å bruke pengene på å spille inn musikkvideo. Men han er opptatt av at Tæl også betyr mye for å legge en demper på fordommer.

- Å vie livet sitt til hip hop er liksom ikke helt akseptert hos hele befolkningen. Da er det kult å bli satt pris på og merke at noen har stor tro på meg, sier Kvalstad.

- Disse pengene vil være til hjelp i anskaffelsen av en ny violin. I tillegg er det en flott anledning til å få vist seg fram for potensielle spilleoppdrag, sier 15 år gamle Waade om de 20 000 kronene han fikk av banken.

Autografjegere

Vinner av Melodi Grand Prix, Celine, fikk æren av å synge sangen «Bestevenner». Med seg på scenen hadde hun dansere fra turnskolen fra Step by step, som sto håpefullt og ventet på Alexander With etter at han hadde fremført «Little Too Perfect».

Andre artister som opptrådte under showet var blant annet Jahn Teigen, Ida Jenshus og Ytre Gaasøerne korps med revyfestivalen Høylandet.

 
 
På forsiden nå