Uka-13: Nesten ni millioner i overskudd

Norges største kulturfestival omsatte for over 50 millioner kroner i fjor.

Calvin Harris samlet tusener i teltet i «Dødens dal», Høyskoledalen i fjor høst. 

Saken oppdateres.

Uka-13 ble arrangert 3. - 27. oktober i fjor høst, med blant annet Calvin Harris, Mac Miller, The National, Macklemore & Ryan Lewis, Röyksopp og Susanne Sundfør, Baroness, Glasvegas, A1 og Thomas Dybdahl.

Festivalen melder om et overskudd på 8 691 177, 51 kroner. Den totale omsetningen var på over 50 millioner kroner. Resultatet ble offentliggjort i kveld under det tradisjonsrike festmøtet i Storsalen.

–Kravet fra finansstyret var på 6,1 millioner kroner, og vi er godt fornøyd med å ha levert over kravet, sier Uka-13-sjef Jørgen Espnes i en pressemelding.

Skyhøy trivselsfaktor

Rekordmange besøkte fjorårets festival, arrangørene passerte over 90 000 solgte billetter. En av publikumssuksessene var ukerevyen «Jubalong»

«Ikke er den spesielt nyskapende, ikke er den spesielt politisk, ikke er den spesielt dyp. Men trivselsfaktoren er skyhøy og appellen bred. Endelig en studentrevy for hele Trondheim!», skrev Adresseavisens anmelder Ole Jacob Hoel etter premieren.

Høyest i 2007

–I tillegg til overskuddet investerte vi for ca 1,7 millioner kroner på Studentersamfundet. Det dreier seg om oppussing og kjøp av nytt utstyr, sier Espnes i pressemeldingen.

Festivalen i 2007 er så langt den festivalen med høyest overskudd. Da var resultatet på 9,35 millioner kroner.

Uke-sjef Jørgen Gravseth Espnes er godt fornøyd med overskuddet til Uka-13. 

Uke-sjef Jørgen Gravseth Espnes er godt fornøyd med overskuddet til Uka-13. 

På forsiden nå