Julie og Henrik fikk begge flest stemmer i hver sine semifinaler i «Norske talenter». I kveld kniver de, og åtte andre deltakere, om å bli årets norske talent.

–Nervene har ikke kommet enda, men de kommer nok, sier Henrik Fuglem. Siden semifinalen i forrige uke har han øvd på tekst og sceneopptredenen. Og tentamen. Men i kveld er det bare talentkonkurransen som gjelder.

–Håper de tenker «WOW»

14-åringen skal synge «Think» av Aretha Franklin i finalen. Danserne han har hatt med seg tidligere er byttet ut med korister og et blåseorkester.

–Sangen er kanskje litt gammel, men det er en pang-låt. Det er mye trøkk i den, og det liker jeg. Jeg håper publikum også liker den, og tenker «WOW» når de ser meg på scenen, sier han, som for øvrig er ganske scenevant fra før.

Som 12-åring pendlet han til Oslo for å synge i forestillingen «The Thrill of Michael Jackson». Han har også vært med i Queen-forestillingen «The show must go on II», som spilte for utsolgte hus i Olavshallen i Trondheim i 2012. Også i år er han aktuell med en ny runde av «The show must go on», sammen med blant andre Åge Sten Nilsen.

Nyter øyeblikket

Mange fikk sitt første møte med Julie Stokke da hun i 2012 var finalist i MGP Jr. I kveld har hun imidlertid tenkt å stråle på scenen med sin egen versjon av «Sweet child of mine» av Guns N'Roses.

–Jeg har sunget mange ballader, men med denne sangen viser jeg at det er flere musikalske sider av meg, at jeg kan synge forskjellige sjangere, sier Julie bare noen timer før det braker løs i Nydalen studio i Oslo.

Lydprøven gikk ifølge Julie overraskende bra, men hun merker nervenes ankomst. Heldigvis pleier ikke de å ha noen innvirkning på framførelsen.

–Når jeg begynner å synge, så går jeg inn i en helt annen verden. Da føler jeg bare sangen, og ingenting annet, sier hun.

15-åringen skal straks i sminken, prøve antrekk, og slappe av. Om hun klarer det.

–Jeg er ganske god til å slappe av. Og nå må jeg bare prøve å nyte øyeblikket før det hele er over. Jeg er så glad for å ha kommet så langt og tenker ikke mye på å vinne. Det å være en av de ti beste, er en seier i seg selv.

Vanskelig å finne kostymer

Henrik har reist fra Selbu til Oslo sammen med pappa. I kveld kommer resten av fanskaren.

–30 stykk kommer, og det hjelper på når jeg står på scenen, sier han og legger til at de største utfordringene har vært å finne ut hvilke kamera han skal se inn i under sending, og å finne kostymer.

–Mamma og jeg var ute og kjøpte en blazer til 1000 kroner, men den passet visst ikke til lyset på scenen. Så de måtte finne noe annet til meg, sier han og humrer.

–Hva gjør du om du vinner?

–Jeg vet ikke, det har jeg ikke tenkt på. Men hvis jeg vinner skal jeg spare pengene til senere.

Gode venner

Henrik og Julie har blitt gode venner og tilbrakt mye tid sammen. Torsdag kveld satt de på gata i Oslo og spilte gitar og sang for dem som gikk forbi. De har hatt det veldig moro. I kveld kan en av dem bli kåret til årets norske talent, og i morgen er alt over.

–Det er trist at det snart er over for miljøet blant deltakerne er så bra. Vi kommer fortsatt til å holde kontakt, men det blir ikke det samme. Jeg gleder meg til i kveld, men det er vemodig også, sier Julie.

Se Henrik, Julie og de andre finalistene i årets siste «Norske Talenter» i kveld klokken 19.30 på TV2.