En hyllest til dødsmagien

I oktober er det duket for årets svartmetall-begivenhet.

Alt ligger til rette for en intim og stemningsfull debutkonsert på hjemmebane for Vemod under svartmetall-festivalen Laudata Nex Magicka Vol.1 på Blæst i oktober.  Foto: Privat

Saken oppdateres.

Til tross for at Ole A. Aune, grunnlegger av plateselskapet Terratur Possessions og den omstridte festivalen Nidrosian Black Mass, høylytt erklærte at han aldri skulle arrangere konserter i byen igjen er det nå en ny svartemesse vi får til byen.

Seks navn står på programmet, mens konsertene holdes over to dager i oktober under navnet Laudata Nex Magicka Vol.1.

– Denne gangen var det Blæst som kom med initiativet og som selv skal stå for arrangeringen, mens jeg stiller mer som en kurator med mine venner og kontakter, forklarer Aune.

En eksklusiv hjemkomst

På en plakat med et klart internasjonalt tilsnitt får også trondheimsbandene Mare og Vemod en prominent plass. Sistnevnte høstet unison hyllest og internasjonal oppmerksomhet for debutskiva «Venter på Stormene» (2012), og gjør med dette sin debutkonsert i hjembyen.

– Dette er det ypperste av hva Trondheim har å by på, men oppmerksomheten rundt disse bandene er mye større alle andre plasser enn her hjemme. Vemod plukker konsertene sine med omhu og dette er kun den femte de gjør, sier Aune og legger til:

– Sist jeg så de stod folk og gråt – dette blir mektig.

Utfordrer trøndersk drikkekultur

Initiativet til arrangementet kom fra et oppfattet vakuum, hvor undergrunnsmetall generelt, og den blomstrende trønder-scenen spesielt knapt har holdt konserter i byen. Aune bemerker at vi ikke har hatt noe lignende her siden Nidrosian Black Mass ble holdt på gamle Monte Cristo i 2010.

Til tross for at konsertene må kjøres tidlig på kvelden slik at Blæst får ryddet dansegulv til natten, loves det at bandene stiller med full produksjon.Han håper også at tidlig konsertstart vil gjøre dette til en langt mer fokusert affære, på bekostning av fyll og fest.

– Det er jo en kjent sak at trøndere sitter hjemme og drikker til klokka tolv, men da går de glipp av dette. Her må publikum innfinne seg klokka 18.00 for musikkens skyld – ikke for å feste og herje.

Nidrosian kommer aldri hjem

Aune er klar på at Nidrosian Black Mass, som han omtaler som hjertebarnet sitt, aldri kommer til å flytte hjem etter at han flagget ut festivalen til Belgia i fjor. Laudata Nex Magicka er heller ikke tenkt som noen erstatning for denne.

– Det koker konstant i hodet med planer for Nidrosian, men det er uaktuelt å gjøre det i Trondheim igjen. Dette blir heller en liten smak av det nå internasjonale arrangementet.

Med allerede massiv interesse fra inn- og utland skal man derimot ikke se bort ifra at vi kan få en Laudata Nex Magicka Vol.2 en gang i framtiden.

Foruten Mare og Vemod spiller Urfaust (Nederland), Cult of Fire (Tsjekkia), Bölzer (Sveits) og Sortilegia (Canada).

Konsertene finner sted på Blæst 17. og 18. oktober. Billettene er lagt ut for salg.

Det er Terratur Possessions-grunnlegger Ole A. Aune som kuraterer minifestivalen. 
    
      (Foto: Privat)

Det er Terratur Possessions-grunnlegger Ole A. Aune som kuraterer minifestivalen.  Foto: Privat

Cult of Fire er blant artistene på plakaten. 
    
      (Foto: Privat)

Cult of Fire er blant artistene på plakaten.  Foto: Privat

Mare skal også spille. 

Mare skal også spille. 

På forsiden nå