Siv Marit (22) kan bli den neste store «hit»-makeren

Trondheimsjenta deltar i det nye reality-konseptet «The Hit».

– Jeg drømmer om å leve av musikken. Nå jobber jeg med å opparbeide min egen artistkarriere og gi ut egen musikk, forteller Siv Marit Egseth (22). 

Saken oppdateres.

– Drømmeartisten å skrive en låt for? Det må være Gwen Stefani. Jeg har alltid vært skikkelig fan av henne. Hun har planer om et nytt album, og jeg skulle gjerne hatt en av mine låter med der, sier Siv Marit Egseth (22), som for øyeblikket satser på ei bitte litt lavere hylle.

Til høsten deltar 22-åringen i programmet «The Hit» på NRK, der velkjente, norske artister leter etter den ultimate hitlåt-makeren.

– Vil leve av musikken

Av 3162 låter har 42 låter blitt plukket ut til å være med i programmet. Siv Marit Egseth fra Trondheim står bak én av dem.

– Jeg ble oppfordret til å melde meg på, og det gjorde jeg litt sånn «fort og gæli». Så glemte jeg hele greia, helt til jeg fikk en telefon om at jeg var med. Det var absolutt ikke forventet, men jeg ble veldig glad. Det er en anerkjennelse å bli plukket ut, sier Egseth, som denne uka er på låtskrivercampen «Song:Expo» i Trondheim. Her samles de beste låtskriverne for faglig påfyll, og for å lage musikk sammen.

Til vanlig bor hun i Oslo og jobber med sin egen karriere.

– Jeg drømmer om å leve av musikken. Nå jobber jeg med å opparbeide min egen artistkarriere og gi ut egen musikk. Jeg holder på å spille inn en EP som skal gis ut i september. Senere har jeg lyst til å skrive musikk for andre også. Det er interessant å se andre artister gjøre mine låter til sine egne.

Hitfabrikk i USA

«The Hit» er basert på historien til The Brill Building i New York City. Dette var USAs viktigste hitfabrikk under 50 og 60-tallet, og her kunne artister og managere gå fra rom til rom for å lytte på låtskrivere som presenterte sine låter.

Også i den nye, norske versjonen skal artistene, som foreløpig er hemmelig, gå fra rom til rom på søken etter den beste hiten. De skal velge den låta de har størst tro på, fremføre den i programmet og gi ut låta som deres neste singel. Låtskriverne vet ikke hvilken popstjerne som vil åpne døra til akkurat deres rom.

– Man aner ikke hvilke artister som kommer inn, så vi kan bare krysse fingrene for at låta passer til den artisten som kommer innom, sier Egseth.

– A-typisk poplåt

De 42 utvalgte låtskriverne opererer i forskjellige sjangre, både innen pop, country og visemusikk.

– Min låt er en «uptempo» poplåt, en radiovennlig sang med engelsk tekst. Det er ikke en kjærlighetslåt, men en ren og skjær atypisk poplåt om det å være liten i en stor verden, sier 22-åringen.

Artistene avslører hvilke låter de har plukket ut under direktesendingene i høst. Seerne får deretter mulighet til å stemme på den låta de mener har størst hitpotensial. Én låt fra hvert program går videre til den store finalen der den ultimate hitlåta skal kåres.

På forsiden nå