En ordsmed og entertainer

Lørdag kveld fikk festivalpublikummet endelig danset fra seg da Timbuktu og bandet Damn! tok over scenen i Rismelen.

Entertainer: Timbuktu og Damn! danset med publikum under sin eneste konsert i Trøndelag i sommer.  Foto: Kjersti Havdal

Saken oppdateres.

Steinkjerfestivalen er eneste stoppested i Trøndelag for Timbuktu i sommer. Publikum ville danse og det ordnet Jason «Timbuktu» Diakité og hans kamerater på scenen. Men først måtte publikum varmes opp.

Timbuktu startet forholdsvis rolig med fire hiphoplåter fra hans siste album «För livet till döden». På låten «Misstänkt» fikk han selskap av talentfulle Beldina, som virkelig bidro til at konserten ble en fin musikkopplevelse.

Det har blitt hele 12 plateutgivelser for den 39 år gamle hiphoperen fra Skåne. På hans siste album er han stilmessig nesten tilbake til sounden han hadde på sine første utgivelser. Men tematikken er tøffere. Timbuktu er en smart ordkunstner med gode, reflekterte tekster. På en festivalkonsert er det likevel ikke nødvendigvis budskapet i musikken som kommer enklest frem.

- Jeg tenkte vi skulle få det her i gang for alvor, kom igjen Steinkjer!, roper Timbuktu.

Og bandet fulgte opp med låten «Allt grönt». Bandmedlem Måns Mernsten, på tangenter og sang, bød på seg selv og viste noen svært merkelige, men imponerende dansemoves fra scenekanten. Dermed var dansekonkurransen i gang, og det ble observert mye kreativ dans også blant publikum denne kvelden.

- Er dere med å danser?, spør Timbuktu.

«Alla vill till himmelen men ingen vill dö» ble møtt av jubel og begeistring fra publikum.

Timbuktu er en stor entertainer som uten problemer får god kontakt med sitt publikum, som denne kvelden var i alle aldre. Med godt humør og dansbare rytmer nådde han ut både til de mest dedikerte foran scenen og de som ville danse litt mer forsiktig lenger bak. Timbuktu fikk også god hjelp av funkbandet Damn, som gir lydbildet på Timbuktus låter en helt ny dimensjon.

For det danseglade publikummet på Steinkjerfestivalen slo de kjente og kjære sangene som «Det löser sej» og «Resten av ditt liv» ekstra godt an. Ingen ville avslutte festen og til slutt bød Timbuktu og Damn på to ekstranummer.

Med «Lasternas» fikk festen absolutt en verdig slutt.

Timbuktu underholdt et stort publikum i Steinkjer lørdag. 
    
      (Foto: Kjersti Havdal)

Timbuktu underholdt et stort publikum i Steinkjer lørdag.  Foto: Kjersti Havdal

Timbuktu fikk publikum med på dansen under Steinkjerfestivalen lørdag. 
    
      (Foto: Kjersti Havdal)

Timbuktu fikk publikum med på dansen under Steinkjerfestivalen lørdag.  Foto: Kjersti Havdal

På forsiden nå