Betaler femdobbelt for Sorgenfri

Interessen for Motorpsycho-singelen i siste Sorgenfri er enorm. Magasinene selges for opp til 500 kroner stykket.

Saken oppdateres.

Som tidligere gir gatemagasinet Sorgenfri også i sommer ut en egen samleplate med lokal musikk.

Les anmeldelsen: Knallbra samling

Nytt i år er at hvert tiende magasin inneholder en eksklusiv vinylsingel av Motorpsycho, med låta «Toys» på den ene siden og inngraveringer på den andre.

Mail fra Tyskland og Spania

Konstituert redaktør for Sorgenfri, Trond Ola Tilseth, forteller at interessen for det kommende samleobjektet er enorm.

- Selgerne våre sier det er stor etterspørsel etter vinylen. De får gode tilbud og enkelte har solgt blad med vinyl til 500 kroner stykket, sier Tilseth.

Redaktøren har også fått mail fra fortvilte fans i Tyskland og Spania som lurer fælt på hvordan de kan sikre seg godbiten.

- Da prøver jeg å forklare dem at Sorgenfri er et hjelpetiltak for folk som ikke kommer seg inn på det ordinære jobbmarkedet, og at vi ikke plukker ut og sender blader. Magasinene må kjøpes av våre selgere i Trondheims gater, sier han.

- Folk må få betale

Tilseth synes ikke det er et problem at magasinene med vinylsingel selges til femdobbel pris på det åpne markedet.

- Folk har ofte gitt tips til selgerne våre. Det er ikke noe vi kan eller vil legge oss borti. Å legge inn et overraskelsesmoment i noen blad er ikke noe vi har prøvd før. Hvis folk er villige til å betale må de få lov til det.

Han legger til at selgerne ikke kan plukke ut bladene med vinyl, de kjøpes bunkevis. Men det er selvsagt mulig å kjenne hvilke blad som har noe ekstra vedlagt og ikke.

En tredjedel utsolgt

August-utgaven av Sorgenfri har et opplag på 9000, mens vinylen er trykt opp i 900 eksemplarer. Allerede er 3000 av magasinene solgt. Det er hakket bedre enn tidligere, sier Tilseth.

Nummeret er sin helhet viet musikk, med hovedintervju med Motorpsycho, i tillegg til saker om gatemusikanter, kassettformatet og en reportasje fra Kattem-kjelleren. Også flere av de faste spaltene er vinklet på musikk. Blant annet med bidrag fra forfatteren Eivind Hofstad Evjemo.

Selve cd-platen inneholder 18 låter laget av trondheimsartister som The South, Tullekattesnutene, Sugarfoot (med Ida Jenshus), Liliedugg, Soup og Bad Spit & TFuzz, satt sammen av Torgeir Lund fra Big Dipper og Crispin Glover Records. Motorpsychos låt er også med her.

- Cd-en får også gode tilbakemeldinger. En dame på over 70 år hadde hørt gjennom hele platen. Hun synes det var mye bråkete i starten, men mye fint etter hvert.

Skuffede Motorpsycho-fans

Vinylsingelen er det niende fragmentet i Motorpsychos vinylboks «Motorpnarcotic Fragments». De som sikrer seg vinylsingelen, kan klippe ut sitt eget cover som er trykt inni magasinet.

«Motorpnarcotic Fragments» var kun mulig å forhåndsbestille i vår. Den inneholder de åtte første fragmentene, i form av fire sjutommere og en cd med hvert sitt spesialomslag. Den første av disse sendes ut i disse dager.

Motorpsychos uoffisielle nettsider går debatten nå høyt om hvorvidt Sorgenfri-singelen burde vært inkludert i pakken eller ikke. Flere fans er småsure fordi det ikke er mulig å skaffe den siste vinylsingelen utenfor Trondheim.

Ny cd neste år

Trond Ola Tilseth sier de kommer til å gjenta bedriften med å lage sommer-cd til Sorgenfri.

- Det kommer vi nok til å gjøre. Torgeir Lund bruker mye tid på dette, men synes det er artig å holde på med. Det er veldig fint for oss.

På forsiden nå