Rockeren som ble investor

Prudence-trommeslager Kaare Skevik jr. trosser revmatisme-plagene og jakter på millionene i sin nye bok, som han håper kan inspirere både gründere og kronisk syke.

Saken oppdateres.

Hvordan forvandle 200 kroner til 200 millioner, er tema i boka som har fått tittelen «Jakten på millionene». Utgangspunktet er en artikkelserie som den tidligere Prudence- og Sambandet-trommisen har publisert i nettavisen ABC Nyheter.

– Jeg jobbet som redaktør i bladet Gründer for noen år siden. Da så jeg hvor vanskelig det var å få finanisert selv gode ideer. Det er ikke lenger sånn som i år 2000, da du kunne stille deg i Karl Johans gate og rope «internett», for så å få fem, ti millioner rekende på ei fjøl, sier Skevik.

Fikk kultstatus

Til tross for sin manglende kunnskap om økonomi, ga denne erfaringen ham ideen om å bli sin egen investor. Hvis han klarte å doble en beskjeden startkapital på 200 kroner hver uke i 22 uker, ville han til slutt være god for drøye 200 millioner norske kroner, eller 209¿715¿200, for å være nøyaktig.

Etter hvert som serien skred fram, ble den kjempepopulær og fikk kultstatus i enkelte miljø. Skevik fikk enorm respons fra leserne, og ble stoppet på Super’n av mennesker som enten hadde blitt inspirert eller hadde tips.

– Litt av hensikten min var å gi leserne råd underveis om hvordan å skaffe penger for å realisere egne prosjekt. En mann fortalte han hadde fått ideer til to nye firma ut fra serien. En annen hadde solgt den dyre bilen sin og i stedet realisert drømmen om egen bedrift, forteller Skevik.

Fra rock til børs

For mange er Kaare Skevik jr. mest kjent som musiker, som trommis i Prudence og senere sammen Åge Aleksandersen i Sambandet. Han har også jobbet som journalist i flere år, blant annet i Aftenposten og Dagbladet, og med papirversjonen av Canariposten.com som kona Randi Bauge Skevik eier og driver. Han har utgitt flere bøker. Hans siste var «Drunk and happy», rockbiografien om Prudence og trønderrocken. Musikkarrieren fikk en brå slutt da Skevik ble alvorlig rammet av revmatisme.

Ble alvorlig syk

– På et tidspunkt var jeg så dårlig at jeg ikke kunne ligge i ei seng, og måtte gå baklengs ned trappa på krykker. Da jeg var 39 forespeilet legen meg ei framtid i rullestol innen fem år, forteller han.

I stedet for å gi opp, gjorde han grundig research i et forsøk på å stoppe sykdomsutviklingen. Etter hvert tok han med seg sin gravide kone og fire unger og flyttet til Gran Canaria. Etter et års behandling i varmere strøk, var han hundre prosent restituert og tilbake i jobb.

Skevik har en sterk mistanke om hva som utløste sykdommen.

Utløst av amalgam

– Jeg har utvilsomt vært disponert for revmatisme, men både jeg, legen og tannlegen min tror det var amalgam som utløste det. I oppveksten hadde jeg ingen hull i tennene, tjue år gammel fikk jeg fylt sytten hull med amalgam. På dette tidspunktet var jeg aktiv alpinist, spilte fotball og trommer. Et år senere begynte jeg å utvikle en rekke allergier, og etter hvert fikk jeg vondt i knær, ankler og skuldre. Og så gikk det slag i slag, forteller Skevik.

Etter det første oppholdet i Spania, har han hatt flere tilbakefall. Han har også skrevet en bok om sykdommen som han etter hvert har lært seg å leve med. Den siste tiden har han til og med prøvd seg bak yngstedatteras trommesett. Men om han tar opp musikkarrieren, er han usikker på.

Nå skal han først gi ut «Jakten på millionene», som lanseres om tre uker. Og så er han i gang med sesong to av serien.

– Alt jeg foretar meg i livet er bestemt av revmatismen. Selv om jeg føler at jeg holder på å bli bedre, må jeg alltid ta i betraktning at jeg kan bli dårlig. Noe av det mest fantastiske med å gi ut denne boken er å vise at selv om du er dårlig, går det an å få til noe. Det er uansett noe du kan finne på for å få en høyere livskvalitet. Jeg håper boka kan være til inspirasjon for andre i samme situasjon.

 
 
På forsiden nå