Masse sjarm og energi

Egenartet talent bekreftes i vellykket oppfølger.

Saken oppdateres.

Nina Grøntvedt vokste opp i Trondheim, og debuterte for to år siden med den første fortellingen om storesøster Nina og den lille helten Karin. Den første boka var en energisk utagerende sjarmbombe, og nå beviser Grøntvedt at hun har en plan. Alt det beste fra den første boka er videreført med stor dyktighet, og det som virket uklart da fremstår nå som stødige stiltrekk.

Det er et gjenkjennelig mønster. Bøllete storesøster vil ikke ha med lillesøster i leken. Jentenes katt blir borte, og de mistenker den mystiske gamle damen i det skumle huset. Karin ordner selvsagt opp og lager lykkelig slutt, og får - best av alt - ros av storesøster.

Tegningene er laget med tusj og bearbeidet digitalt. Streken minner først svakt om Woldes Emma og Thomas. Det er noen collageinnslag à la Albert Åberg, og detaljhumor av den samme typen som vi finner hos Petter Smarts «Lille hjelper». Bildene er blitt rikere både i de fortellende detaljene og ved at det er flere lag i dem, blant annet talende skyggeeffekter. At også teksten har lur, dobbelt bunn vil også være en tilskyndelse til samtale over boka.

Det er en intens energi i teksten og bildene: små helter roper, gisper, skynder seg, krangler, gruer og fryder seg slik at det synes både i ansikter, sideuttegning og skrifttyper. En overbevisende oppfølger. Vi venter på flere!

På forsiden nå