To bronse til kokke-Kristin

Yrkes-EM i Frankrike gikk over all forventning for Kristin Skogen.

Kristin Skogen fikk et kvarter på å bestemme seg for om hun ville delta i Yrkes-EM i Frankrike. - Jeg ville angret hvis jeg sa nei, sier Skogen, som nå sitter igjen med to bronsemedaljer. 

Saken oppdateres.

Kristin Skogen trodde hun var ferdig med konkurranser for en stund. Så ringte telefonen.

- Jeg fikk et kvarter på å bestemme meg for om jeg ville bli med til EM i Frankrike. Jeg var litt fortvilet, sier Skogen.

Hun hadde vært i konkurransemodus siden sommeren, og trengte å komme seg i den vante tralten igjen.

- Vil du angre hvis du sier nei? spurte samboeren hennes.

- Ja, svarte Skogen.

Fem dager senere reiste hun til Lille i Frankrike for å hevde seg i Yrkes-EM sammen med 16 andre kokker.

Kastet i det

Etter tre intense dager med kokkelering, sitter Skogen igjen med to bronemedaljer: Én individuell og én for team med servitør.

- Jeg hadde aldri trodd det, hvis noen hadde sagt at jeg skulle reise til Frankrike og ta to medaljer. Det gikk over all forventning.

Hun deltok i kokke-NM for knappe to uker siden, men nådde ikke opp den gang. Deltakelsen i Yrkes-EM skyldes at deltakeren som opprinnelig skulle være med ikke kunne delta.

- Jeg ble kastet inn i det. Heldigvis var jeg fortsatt i konkurransemodus etter NM, sier Skogen, som til vanlig jobber ved To rom og kjøkken i Trondheim.

Skrekkslagen

Mesterskapet besto av sju moduler over tre dager:

Dag 1:

  • Varm fisk og hollandaisesaus til forrett.
  • Varmt kjøtt og tre garnish-sauser til hovedrett.
  • Eplekake til dessert.

Dag 2:

  • Klassisk fransk, klar suppe til forrett.
  • Lammekarré til hovedrett.
  • Syltetøy av rabarbra og to klassiske franske kjeks som tilbehør til ost.

Dag 3:

  • Sjømattallerken med kald, varm og en valgfri variant, med majones.

- Da jeg først fikk oppgaven klasket foran meg, ble jeg skrekkslagen. Med fem dager til avreise var det kanskje ikke så rart. Jeg bestemte meg for å ta én dag av gangen, og bare kjøre på, sier Skogen.

Skal slappe av

Mandag morgen var den unge kokken på vei tilbake til Norge igjen. Hun er rask med å si hva hun gleder seg mest til fremover:

- Jeg ser frem til å komme hjem og slappe av, og gå på jobb uten konkurranse som et stressmoment, sier Skogen.

På forsiden nå