En god Porter

Fersk norgesvenn er på vei til Trondheim.

Saken oppdateres.

«Gregory Porter (43) er beviset på at jazzen fortsatt klarer å frembringe nye og interessante superstjerner», skrev musikkskribent Audun Vinger i Dagens Næringsliv nylig.

Lørdag kveld synger jazzvokalisten i Dokkhuset i Trondheim. Porter albumdebuterte med «Water» i 2010, fulgte opp med «Be Good» i 2012 og slapp «Liquid Spirit» på det anerkjente jazzplateselskapet Blue Note i 2013. Med det fikk han også Grammy for beste jazzvokalalbum i fjor.

«Gregory Porter er enkelt og greit en stor historieforteller og han får folk til å lytte», meldte Romsdals Budstikke etter amerikanerens konsert under årets Moldejazz.

LES OGSÅ: Rockelegende til Moldejazz

LES OGSÅ: Moldejazz dropper Romsdalsmuseet neste år

Med seg på scenen har han pianist Chip Crawford, trommeslager Emanuel Harrold, bassist Jahmal Nichols og saksofonist Yohsuke Satoh. Porter delte scene med Solveig Slettahjell i Operaen i Oslo i 2012 og siden har interessen vært stigende for amerikaneren i Norge. Med det har han også fått merkelappen «norgesvenn».

LES OGSÅ: Hør på Nina Simone

«Guddommelig fra Gregory Porter» var overskriften i Avisa Nordland etter Porter og bandets konsert under Nordland Musikkfestuke i august.

«Mest av alt viste konserten Porters vokale styrke. Han lød klangfull, spenstig og kontrollert, enten han la seg i den røffe eller myke og velmodulert leia. Han beveget seg uanstrengt gjennom toneleiene, og leverte fine improvisasjoner», skrev musikkjournalist Kjell Nordeng.

Vinger i Dagens Næringsliv mener Porter er en mann som «utvikler jazzvokalen for moderne tider», samtidig som han også omfavnes «som en klassisk soulvokalist med klare røtter i blues og gospel – hans store publikum kommer til ham fra forskjellige utgangspunkt, samlet i begeistring for hans betryggende røst, som med egen personlighet viderefører stilistiske virkemidler assosiert med sangere som Nat King Cole og Donny Hathaway».

Dokkhuset Scene lørdag 12. september kl. 21.

På forsiden nå