- Han levde hardt og livet hans gikk i bølgedaler, akkurat slik det har vært for meg

Børge Pedersen med Vreeswijk-sanger i trøndersk innpakning på Prinsen i kveld.

Børge Pedersen spiller på Prinsen hotell torsdag 20. september kl. 21. 

Saken oppdateres.

Trondheimsmusikeren Børge Pedersen er aktuell med albumet «Hvis Vreeswijk va fra Valentinlyst» hvor han tolker den svenske viselegenden Cornelis Vreeswijks sanger - på trøndersk.

- Jeg har ruget lenge på denne plata, nesten i ti år. Det startet med en Cornelis Vreeswijk-forestilling på Trøndelag Teater i 2001. Året før spilte jeg Pontius Pilatus i musikalen «Jesus Christ Superstar». Sammen med de andre to onde i musikalen - Øyvind Brandtzæg som var ypperstepresten Kaifas og Erik W. Jacobsen i rollen som Judas - satte vi opp en kabaret med tekster av Vreeswijk, fortalte Pedersen til Adresseavisen i sommer.

Hardt liv

Pedersen er fascinert av Vreeswijks forteller- og formidlingskunst, og at han brukte sitt eget liv i kunsten. Trøndersk kler dessuten Vreeswijks viser, mener han.

- Og på mange vis føler jeg et visst slektskap med Cornelis. Han levde hardt og livet hans gikk i bølgedaler, akkurat slik det har vært for meg.

49-åringen har et langt musikerliv bak seg. Han var den første vokalisten i punkbandet Wannskrækk som etter hvert ble DumDum Boys. Deretter var han vokalist i en rekke rockeband - blant annet Hardline, Storm, Road. De siste årene har han samarbeidet mye med den profilerte tateren og musikeren Elias Akselsen.

- Vennskapet med Elias er noe av det største som har skjedd meg her i livet. Vi har grått på skuldrene til hverandre mang en gang. Han er et unikt menneske med en spesiell historie, og ikke minst har han en fantastisk stemmeprakt, fortalte trondheimssangeren i portrettintervjuet.

Sambandet-hjelp

Albumet «Hvis Vreeswijk va fra Valentinlyst» har høstet mange godord, deriblant fra Adresseavisen som ga femmer på terningen:

«Pedersen har en sterk og uttrykksfull stemme som kler låtene perfekt. Han synger som om det gjaldt liv og død, og det gjør det jo for så vidt også, i Vreeswijks låtunivers. Innimellom blir det kanskje i overkant dramatisk, men til og med en utslitt sang som «I natt jag drømde något som», klarer Pedersen å gjøre til sin egen.
Han har hatt god hjelp av musikere som Steinar Krokstad og Skjalg M. Raaen fra Sambandet. Sistnevnte har vært med på gjendiktningen av mange av tekstene.
Men først og fremst er dette albumet en triumf for Børge Pedersen. Etter en lang og ujevn karriere, treffer han spikeren på hodet», skrev musikkanmelder Trygve Lundemo da albumet kom i august i år.

I kveld står Pedersen på scenen sammen med Steinar Krokstad, Skjalg Raaen, Morten Skaget og Bjørn Røstad fra Sambandet og gitarist Hans Petter Vik.

torsdag 20. september på Prinsen hotell kl. 21. Oppvarmingsartist er Charlotte Audestad.

Pedersen spiller også på Olavs pub og spiseri senere i høst:

Finn ut hva som skjer på adressa.nos nye Det skjer-sider.

Børge Pedersen (t.v), Erik W. Jacobsen og Øyvind Brandtzæg i kabareten «Æ vil ha dæ naken» tidlig på 2000-tallet. 

Børge Pedersen (t.v), Erik W. Jacobsen og Øyvind Brandtzæg i kabareten «Æ vil ha dæ naken» tidlig på 2000-tallet. 

På forsiden nå