Det skjer:

Nye kinesere, gamle låter

Når Tre Små Kinesere spiller i Autronicahallen og på Sirkus kjøpesenter i helga, er det med Lars Lien og Eirik Øien i bandet.

Ladehelg: Ulf Risnes tar med seg ny Tre Små Kinesere-besetning til tre konserter i Lade-området i helga. 

Saken oppdateres.

– Det er for å si hei verden, vi finnes ennå. Etter et halvt år glemmer folk at vi eksisterer, vi vil vise oss fram, sier Ulf Risnes om konserten.

Med seg har sjefskineseren to ferske bandmedlemmer, Lars Lien (Tussler m.fl.) på tangenter og Eirik Øien (Nullskattesnylterne m.fl.) på bass.

– Det er ny fast besetning, mer eller mindre. Men det er jeg som er kineseren da, forsikrer Risnes.

Ny plate, gammelt band

Tre Små Kinesere har holdt det gående mer eller mindre sammenhengende siden 1988. Deres siste studioalbum var «Kjærlighet på tunga» fra 2010, mens de året etter ga ut liveplaten «Live» spilt inn på Byscenen i Trondheim.

I juni er Risnes igjen plateaktuell, men med et annet band. Gruppa Det Gurgles var aktive i Trondheim tidlig på 1980-tallet. Da de nylig møttes på et 50-årslag, bestemte de seg for å ta opp tråden.

– Vi har spilt inn et album som vi feirer med slippkonsert på Ila Brainnstasjon 15. juni. Det er det mest rocka låtene jeg har laget. Det var nok mer fres i meg da jeg var 21.

Med Melua i august

I kveld spiller bandet under en Dansegalla i Autronicahallen. Lørdag stiller de på på Sirkus kjøpesenter på dagtid og er tilbake i Autronicahallen på kveldstid for å underholde under Trygg/Lades årlige bydelsfest.

Konsertene i helga blir Tre Smås første på om lag halvannet år, og starten på et comeback fra et band som egentlig aldri har gitt seg. Vi vil ihvertfall få høre mer fra gjengen framover, lover Risnes. Som når gruppa spiller dobbeltkonsert med Katie Melua i Borggården 25. august.

– I dag kommer vi til å spille klassiske kineserlåter. Nå skal vi jobbe med å få inn den nye besetninga.

Tre Små Kinesere spiller på Dansegalla i Autronicahallen i kveld, Sirkus kjøpesenter lørdag kl. 15 og under bydelsfesten for Lade i Autronicahallen lørdag kl. 21 (dørene åpner kl. 19).

Søk i adressa.nos store Det skjer-kalender her

På forsiden nå