Sesongbeste for Stand Up Trondheim

Stappfullt og solid femmer for Stand Up Trondheim.

På scenen: Bård Tufte Johansens «Mann (44) snakker om...» ser ut til å bli en av de aller morsomste standupshowene i 2014, mener vår anmelder.  Foto: Anders Holstad Lilleng

Saken oppdateres.

Opp mot hundre humorsultne trøndere måtte gå tomhendte hjem da Stand Up Trondheim inviterte til høstens fjerde klubbkveld torsdag kveld. Olavs Pub var nemlig så stappfullt at publikummere måtte stå i første etasje for å få med seg moroa. Og moro, det var det.

Mor med sexappeal

Tonen for kvelden ble umiddelbart satt av konferansier Olav Svarstad Haugland, som hadde publikum med seg fra første stund. Haugland sopet inn latterkuler og applaus.

- Til dere som ikke vet hvem moren min er, så kan jeg fortelle at hun var en politiker som var kjent for sin store sexappeal!

Ja, du gjettet riktig. Olav er sønnen til tidligere kultur- og kirkeminister Valgerd Svarstad Haugland!

- Moren min er lettskremt, så på Halloween pleide jeg å kle meg ut som Darwin og lese fra «Artenes opprinnelse», kunne han fortelle, til tårevåt latter fra salen.

Haugland gjorde en suveren jobb som konferansier.

Lovende nykommer

Nykommer Ingeborg Y. Pettersen var den første av kveldens tre lokale komikere. På scenen er hun den noe usikre nordlendingen som ble kastet på sjøen av faren sin for å lære å svømme da hun var fire.

-Jeg lever etter regelen: Hvis du er redd for noe, så må du konfrontere det. Du må prøve det ut. Jeg håper bare ikke at jeg blir redd for å tenne på meg selv.

Ingeborg er selvironisk og selvutleverende på scenen. Vi ser frem til mer.

Forbudt latter

Selvironisk var også klubbens Stian Foss. Foss er selvutnevnt krøpling, og serverte humor av det mørke slaget om tilværelsen som rullestolsbundet.

-Jeg kunne ha blitt personlig trener, men da ville jo treningen for kunden vært å løpe rundt i skogen med en 70 kilos CP-kar i bæremeis.

Foss er modig, frisk og fryktløs på scenen. Han leker med den forbudte latteren når han gjør standup, noe som også gjør at publikum ikke alltid våger å le. Det burde de.

Fanden og udugelige spøkelser

Jahn Kjølseth er en av Stand Up Trondheims mest spennende komikere. Han har en tøff framtoning, men har en solid dose varme i tekstene sine.

Kveldens tekster starter noe svakt, men kommer seg betraktelig når han beveger seg over til «Åndenes makt», et program der det bare er udugelige spøkelser som flytter zaloflasker når de skal skremme beboerne, og en herlig, absurd tankelek rundt programmet «Oppgradering».

Under disse siste tekstene kom fanden frem i ham. Den Jahn Kjølseth vil vi se mer av!

Kveldens tighteste

Christian Mikkelsen fra Stand Up Bergen er et navn humorfans bør notere seg. Settet hans var imponerende tight. Her fikk publikum velskrevne tekster fra oppveksten på Oslo Vest, en barndom der Christian i tretten år trodde at den asiatiske barnevakten var moren hans, og foreldrene var så mye på businessreiser at de brukte DN som reiseblogg.

Mikkelsen presenterte i tillegg en særdeles god parodi på Hellstrøm, som kulminerte i en herlig dialog mellom Hellstrøm, Jamie Oliver og Tina Nordström som skulle lage studentmat på hybelkaniner.

Det er et uttrykk i standupens verden som heter «å drepe». Det er når publikum ler så de hiver etter pusten.

Christian Mikkelsen drepte i Trondheim torsdag kveld.

Mann (44) testet

Siste mann ut var Bård Tufte Johansen. 5. februar 2014 har han premiere på showet «Mann (44) snakker om: Sykkelseter, yoga, islam og bark fra Plantasjen» på Latter i Oslo, og brukte sine tilmålte 30 minutter i Trondheim til å teste ut nytt materiale.

Tekstene vurderer vi når vi forhåpentligvis får se forestillingen i trønderhovedstaden til våren, men vi våger oss til å hevde følgende etter torsdagens testing:

«Mann (44) snakker om...» ser ut til å bli en av de aller morsomste standupshowene i 2014!

Torsdagens klubbkveld var sesongens beste så langt for Stand Up Trondheim.

På scenen: Christian Mikkelsen «drepte» i Trondheim torsdag kveld. 
    
      (Foto: Anders Holstad Lilleng)

På scenen: Christian Mikkelsen «drepte» i Trondheim torsdag kveld.  Foto: Anders Holstad Lilleng

På scenen: - Moren min er kjent for sin store sexappeal, vitset Olav Svarstad Haugland på Olavs Pub torsdag kveld. 
    
      (Foto: Anders Holstad Lilleng)

På scenen: - Moren min er kjent for sin store sexappeal, vitset Olav Svarstad Haugland på Olavs Pub torsdag kveld.  Foto: Anders Holstad Lilleng

adressa.no presenterer «Trøndersk latter» i samarbeid med StandUp Trondheim. Her med Ellinor Christiansen.

adressa.no presenterer «Trøndersk latter» i samarbeid med StandUp Trondheim. Her med Espen Thoresen.

adressa.no presenterer «Trøndersk latter» i samarbeid med StandUp Trondheim. Her med Sigmund Kveli.

adressa.no presenterer «Trøndersk latter» i samarbeid med StandUp Trondheim. Her med Mariell Køste.

På forsiden nå