Dobbel dose Melissa Horn

Horn spiller på utsolgt scene i Olavshallen i kveld, men en ekstrakonsert er allerede satt opp 11. februar.

Populær i Norge: Melissa Horn selger stadig til fullsatte saler her i landet. Her fra hennes konsert i Borggården under Olavsfestdagene i 2010. 

Saken oppdateres.

«Melissa Horn er jenta som synger om kjærlighetens dysterhet med tekster om lengsel og svik innpakket i enkle melankolske melodier», skrev vår musikkanmelder Yngvil Bjellaanes om artisten i fjor.

Poprock og visesang

Svenske Horn er kjent for sine gode tekster og rytmiske melodier, i tillegg til at musikken hennes også skal inneha et streif av Lars Winnerbäck. Hun vokste opp i Stockholm og er datter av den svenske jazz- og visesangerinnen Maritza Horn. Horn fikk sin første gitar som 16-åring, ble oppdaget under en skoleforestilling og startet sin karriere allerede før hun hadde fullført videregående. I 2008 slapp hun sitt første album «Långa nätter» etterfulgt av «Säg ingenting till mig» fra 2009. Det tredje albumet kom ut i 2011 og het «Innan jeg kände dig».

–Jeg skriver alltid sanger på gitaren, og jeg skriver alltid musikk og tekst samtidig. Selv om jeg kan bruke lang tid på å skrive teksten, handler det for meg om å fange øyeblikket når tekst og musikk blir ett, har Horn tidligere uttalt.

Hun har blitt en kjent og kjær artist i Norge, kanskje spesielt etter at hun med tårer i øynene fremførte låten «Kungsholmens Hamn» under den offisielle minnekonserten for ofrene etter terroren 22. juli 2011.

Nytt album

I oktober var hun ute med det nye albumet «Om du vill vara med mig», og det er det visst mange som vil, tatt i betraktning at onsdagens konsert i Store sal i Olavshallen er utsolgt. Albumet har jevnt over fått gode tilbakemeldinger fra anmelderne, med sangtekstene som en klar styrke.

Det stemmer godt med hvordan Horn tidligere har presisert at forholdet mellom tekst og melodi er viktig for henne. Hun har bare én regel hun absolutt må holde seg til når hun skriver musikk.

–Mitt eneste krav er at musikken aldri får ta over tekstene, har Melissa Horn fortalt.

Store sal i Olavshallen onsdag kl. 20.00

På forsiden nå