«Musikken stopper aldri» skrev vår anmelder sist gang Trondheim Voices og Wild at Art arrangerte et lignende musikalsk prosjekt sammen.

På lørdag får vi se om de fremdeles holder koken.

«Musikalsk unntakstilstand»

Kunststuntet «Popludium» ble arrangert i sommer i Postgården - bygget i Dronningens gate som pleide å være et aktivt postkontor. Det var et flerdøgnsprosjekt hvor sangerne i Trondheim Voices og kunstner Ann-Cathrin Hertling presenterte gamle popfavoritter i ny musikalsk drakt. Aktørene bak «Popludium» kalte selv stuntet for «en musikalsk unntakstilstand», og det var ingen dårlig beskrivelse da prosjektet besto av ni timers improvisert sang i fire til fem dager etter hverandre. Mange lot seg begeistre av dette musikalske prosjektet, og Adresseavisens anmelder ga terningen seks øyne.

–Vi opplevde at folk kom med matpakke for å ta spisepausen i Postgården, men at de ikke dro tilbake til jobben da de var ferdige, sier Live Maria Roggen, nestleder i ensemblet.

Les også: Unntakstilstand på postkontoret

Avhengighetsskapende

Roggen forteller at hun har savnet å jobbe slik de gjorde med «Popludium».

–Det var en veldig kraftig opplevelse. For meg var det litt avhengighetsskapende, faktisk. Jeg kunne være sliten og trøtt i den perioden, men etter at vi hadde opptrådt i Postgården fikk jeg alltid mye mer energi, forklarer hun. Nå ønsker Trondheim Voices og Wild at Art med Ann-Cathrin Hertling å skape den samme stemningen i Vår Frue Kirke, med et prosjekt de kaller «Gaven». Vår Frue kirke er et kjent rom som mange bruker og som enda flere har et forhold til, og i dette kjente og nære vil aktørene forsøke å skape en helt ny opplevelse.

–I fire timer skal vi improvisere med alt det julestemningen setter i gang i oss, og invitere publikum inn i nye rammer for hvordan både kirkerommet og julemusikken kan både åpnes og oppleves, sier kunstnerisk leder i Trondheim Voices, Siri Gjære, i en pressemelding.

–Metodikken og samarbeidet mellom aktørene er det samme som sist, men rommet og materialet er nytt, sier Hertling.

Markerer slutten

Som i «Popludium» inviteres publikum til å komme og gå som de vil. Trondheim Voices og Hertling har hatt som mål å skape helt nye og uforutsette konsertformater i den tid de har samarbeidet, noe som gjerne innebærer det å ikke ha konkrete forventninger til hvilke roller aktører og publikum skal spille. Med «Gaven» markerer arrangørene slutten på dette samarbeidet.

–Jeg håper det blir en foreløpig slutt. Det er så grensesprengende å jobbe på denne måten: Da vi fremførte «Popludium» tenkte jeg, etter 18 år som utøvende musiker, at nå blir det å drive på med musikk aldri det samme lenger. Det ble det jo likevel, men jeg vil gjerne få være med på å skape mer av den magien vi fikk til med dette samarbeidet, sier Roggen.

Vår Frue kirke lørdag kl. 16.00 - 20.00.