– Dette er virkelig en kickstart! Vi ønsket oss et band som kunne gi oppmerksomhet til festivalen, og det har vi jommen fått, sier en engasjert daglig leder for festivalen, Ernst Wiggo Sandbakk.

Jazzfest arrangeres fra sjuende til ellevte mai, men slipper programmet sitt samme dag som konserten.

Earth Wind & Fire er et av tidenes største soul- og funkband, og med på denne hyllestturneen er det tidligere bandmedlemmet Al McKay. Han er en amerikansk gitarist, låtskriver og produsent som fra 1973 til 1981 var med på å vinne fem Grammy Awards sammen Earth Wind & Fire. McKay er også innlemmet i «Songwriters Hall of Fame», og har skrevet flere av bandets største hits, blant dem «September» og «Saturday Night Song».

– Earth Wind & Fire Experience er et band som er helt på topp. De skal fremføre et repertoar som består nesten utelukkende av klassikere, dette er giganthits som blir presentert live i dette formatet for første gang i Trondheim, forteller Sandbakk.

Earth Wind & Fire ble startet av Maurice White i Chicago i 1968, og hadde mange hits på 70-tallet og begynnelsen av 80-tallet. Sandbakk ser for seg at de fleste fansene som kommer på konserten er godt voksne.

– Det er nok ikke Justin Bieber-publikummet som kommer, nei. Alle over 30 år har nok danset til minst fem av bandets låter på disco eller på nachspiel, tipper Sandbakk.

Rica Nidelven Hotel mandag kl. 21.00.