Syv år med Beatles-show

I Olavshallen lørdag får du servert alt Beatles ga ut i 1963, og det er bare begynnelsen.

Hyllest: Det er 50 år siden fire gutter fra Liverpool skapte musikkhistorie. Nå skal hele Beatles' repertoar, låt for låt, presenteres i løpet av syv år.  Foto: Anita Søderlind Andersen

Saken oppdateres.

–Det er jo snakk om skikkelig kvalitetsmusikk. Det, og at bandet er en så viktig del av popmusikkens historie, er gode grunner til hvorfor Beatles fremdeles fascinerer så mange, mener Atle Pettersen, som er med og synger under showet. Pettersen, mest kjent fra tv-programmene «X-faktor» og «Skal vi danse», er selv født lenge etter tiden da Beatles herjet. Akkurat det legger imidlertid ingen demper på engasjementet.

–Jeg er Beatles-fan selv. Gutta i bandet var sikkert verdens første skikkelig store superstjerner, sier han.

Fra 2013 til 2020

Åge Sten Nilsen og Gusty Utterdahl har tidligere stått bak Queen-hyllesten «The show must go on» og «The Thrill of Michael Jackson». Nå, i samarbeid med Oslo Konserthus og The Beatles Project, lanserer de en showkonsert-hyllest til Beatles som skal vare sammenhengende i hele syv år.

Det hele startet i november 2013 og avsluttes dermed i 2020. Hele Beatles' repertoar skal fremføres, låt for låt.

–Det er et veldig spennende konsept, som aldri har vært gjort før. I tillegg til de mest populære låtene, får vi her anledning til å vise frem mange av dem som er litt mindre kjent. Det, og den responsen som følger fra publikum, er egentlig det morsomste, sier Pettersen. Artisten røper at hans personlige Beatles-favoritt er også en av de mindre kjente sangene, nemlig coverlåten «A Taste of Honey».

Med Trond Granlund på laget

Showet på lørdag tar for seg året 1963, og presenteres av, foruten Pettersen: Trond Granlund, Eirkur Hauksson, Stian Joneid og Jonas Groth. Albumene «Please Please me» og «With the Beatles», samt A- og B- sidene på singlene «From me to you», «She loves you» og «I want to hold your hand» skal spilles.

Senere i år blir det premiere på 1964-utgivelsene med blant annet «Hard Days Night» og «Can`t buy me love». Neste år er det 1965-utgivelsene med blant annet albumet «Rubber Soul» og singelen «Ticket to ride» som skal presenteres.

–Jeg skal være med på 64-versjonen også. Dette er så gøy, at jeg gjerne skulle blitt med på hele prosjektet, sier Pettersen, som altså kommer tilbake til Trondheim med mer Beatles-show til høsten.

Olavshallen lørdag kl. 18.00.

Beatles-fan: Atle Pettersen, kjent fra «X-faktor» og «Skal vi danse», står på scenen under showet i Olavshallen lørdag. 
        
            (Foto: Anita Søderlind Andersen)

Beatles-fan: Atle Pettersen, kjent fra «X-faktor» og «Skal vi danse», står på scenen under showet i Olavshallen lørdag.  Foto: Anita Søderlind Andersen

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå