Han legger ikke skjul på at han er overrasket over kritikken fra spel-veteranen, Paul Ottar Haga. Verdalingen fremstår for mange som en av symbolene på selve spelet, etter å ha deltatt i ulike roller gjennom 31. år.- Hagas kritikk bærer preg av at han har reagert på instinkt mer enn utfra kunnskap om dette, sier Wiseth.

Veikryss

Han mener det vil være en kjempegevinst for området om de kan få bort nettopp veikrysset og veiene som deler Stiklestad.- Når han sier dette inntar han rollen som museumsvokter. Det vil rett og slett være farlig om området forblir slik det er i dag. Det er en dødslinje for Stiklestad. Men det er selvsagt mange måter området kan endres på, sier Wiseth.Han viser til at selve spelet også er i kontinuerlig utvikling og endring. Uten det tror han ikke mange publikummere ville oppsøkt amfiet.I fjor samlet spelet og Olsok-dagene med ca 50 000 besøkende. Totalt besøkte 140 000 personer Stiklestad nasjonale kultursenter. Wieseth viser til at det sammen med Nidarosdomen er to av de største varemerkene og nasjonalsymbolene som finnes i Trøndelag. Derfor er det viktig å sørge for en kvalitetssikret utviling.- Vi skal få frem dramatikken i samfunnet på den tiden. Kampen mellom tro og tvil, mellom kongemakt og personlige ambisjoner. Det er det viktig at flere får ta del i. Det er ikke snakk om å bygge en Tusenfryd-park, eller et Disneyland. Dette er genuint og ekte i alle ledd. Hvis vi hadde vært fornøyd med noe mindre ville vi nøyd oss med å bygge en tivolibod, sier Wieseth.

- Suverent utspill

Varamedlem i SNKs styre, prost Per Halstein Nielsen i Sør-Innherad, skryter av Haga for at han tør å si det han mener.- Det er glimrende at han skaper debatt. Stiklestad er så anerkjent i alle kretser at vi trenger en skikkelig debatt, sier Nielsen.Han er enig med Haga i at det viktigste er å ta vare på det genuine Stiklestad, men forstår ikke hvordan skuespilleren oppfatter de nye planene som ødeleggende for området.- Vi kan godt diskutere uttrykksformene, men det er absolutt ikke det spektakulære som er dominerede i dette. Vi ønsker å skape et bilde av området dengang Olav falt her. Som kirkens mann må jeg si at alt dette styrker fokuset på kirken og forståelsen omkring Olavs-arven, sier Nielsen.Han mener Haga ikke har vært realitetsorientert når han mener for mye av debatten har foregått i det stille. Åpenhet har tvert imot vært målet. Det samme understreker den tidligere styrelederen, Wiseth.- Det har vært rom for diskusjoner. Og vi har politisk aksept for det vi har jobbet med. Men det er flott at folk er bekymret for- og engasjert i det som skjer. Det trengs for å skape utvikling, sier Wieseth.