Tretten er klare for Bylarm

Artister og band fra Midt-Norge inntar Oslo når Bylarm starter i dag.

Saken oppdateres.

I dag starter den norske musikkonferansefestivalen som skal vise fram norske talenter innenfor musikk. I år er det hele tretten artister fra Midt-Norge som er plukket ut til å ha konserter i hovedstaden. Vi har spurt hva de håper å få ut av bransjetreffet.Margaret Berger

–Det blir mye møter og mye styr, på en positiv måte. Det som er viktigtigst for meg er konsertene, folk vet ikke ennå hvor glad jeg er i å spille live. Vi har øvd som bare juling, og skal lage mange fine øyeblikk.

Les hele intervjuet med Margaret Berger: Margaret er tilbake i manesjen

Myspace

Fredag kl. 22, Nokia-teltet, scene 1
Lørdag kl. 23:30, SamfunnsalenÓsk (tidligere Oskar Musikk)

–Det er egentlig vilt å bli plukket ut til Bylarm det første året vi eksisterer, og det gir motivasjon. For vår del er det ikke en plan at noen kommer og plukker musikken vår, men det er stas at oslofolk skal få se oss, det handler rett og slett om eksponering, så vi skal ta med demoer som vi kan dele ut, sier vokalist og gitarist Oskar Yazan Mellemsether.

Myspace

Torsdag kl. 23, Herr Nilsen / Østkanten Bluesklubb
Fredag kl. 23:30, Tilt22

–Vi har fått et kjempetidspunkt og sted å spille på, det er helt fantastisk. Foruten konserten har vi en del konkrete avtaler med potensielle samarbeidspartnere for utlandet, og så får vi gjennom konserten vist oss frem til andre aktører, og et nytt publikum. Det er fantastisk å kunne vise frem varene sine, det å spille live, det er det det handler om, sier gitarist Magnus Børmark.

Myspace

Lørdag 22, Nokia-teltet, scene 2

Chili Vanilla

–Det er virkelig en supersjanse, som kan gå begge veier, så jeg tør ikke å forvente for mye. Det blir om å gjøre å få med seg mange seminarer og konserter, for å utnytte tiden og å treffe folk. Vi har vært i studio og spilt inn noen låter, jeg tror det vil gjøre mye at vi har noe å vise til, sier Siv Øyunn Kjenstad, som spiller trommer i bandet.

Myspace

Torsdag 20, Herr Nilsen / Østkanten Bluesklubb
Lørdag 21, Nasjonal Jazzscene / Victoria

Departure

–Det er en sjanse til å vise frem materialet vårt, at vi er mer enn en god sang. Vi vil vise at vi er et live-band, så vi har spilt masse konserter for masse folk i det siste. Jeg er ikke helt sikker på hva jeg forventer, annet enn at vi skal spille en god konsert, sier gitarist Erlend Angelsen.

Myspace

Fredag kl. 23:30, Gloria Flames
Lørdag kl. 22, Mono

Dina Misund

–Jeg håper at det kan være begynnelsen på noe stort, selv om jeg prøver å ikke har for store forhåpninger. Jeg har øvd masse, og snakket med folk fra bransjen for å få til møter. Nå er lørdag nesten fullbooket med møter, så det blir en spennende dag.

Myspace

Fredag kl. 20, Nokia-teltet, scene 1
Lørdag kl. 21, Herr Nilsen / Østkanten Bluesklubb

Ida Jenshus

–Jeg håper at det skal gi meg enda flere spillejobber. Det er en mulighet til å vise seg frem foran et nytt publikum og arrangører som ikke har sett meg før. Jeg skal se en del konserter, og kanskje dra på noen seminarer, jeg skal i hvert fall se Honningbarna, Margaret Berger og Frida Ånnevik.

Myspace

Fredag kl. 23:30, Samfunnsalen

Kristine Marie Aasvang

–Først og fremst når jeg et nytt publikum på Bylarm. Kanskje, hvis jeg er heldig, ønsker noen å investere noe i prosjektet mitt også. Jeg har ikke så mange andre planer enn å gå på konsert, og ha konsert. Jeg gleder meg veldig til Oskar Musikk, 1349 og Your Headlights are on.

Myspace

Torsdag kl. 21, Herr Nilsen / Østkanten Bluesklubb
Fredag kl. 22, Dattera til HagenLike Rats From A Sinking Ship

–For oss er Bylarm er fint vindu til utlandet, det største vi kan oppnå er bookingavtaler i utlandet, og vi vet at det kommer agenter for å se på oss. Man får automatisk mye oppmerksomhet når man skal spille på Bylarm, så det har allerede vært positivt for oss. Vi skal bare gjøre som vi pleier, og levere et energisk sceneshow til nye og gamle publikummere, sier Remi Semshaug Langseth, som er vokalist og spiller synth i bandet.

Myspace

Torsdag kl. 22, Rockefeller Annex
Fredag kl. 21:30, Sub SceneThe Lionheart Brothers

–Det er en sjanse til å spille for utenlandske plateselskaper og bookingagenter, tidligere erfaring fra Bylarm har vist at det gir mye å være med. Gleder meg også til å se andre band, og vise frem mitt band. Det blir en kul konsert, en kul opplevelse og ganske hektisk, sier gitarist og vokalist Marcus Forsgren, som også skal spille på Bylarm med et annet band, Turns.

Myspace

Lørdag kl. 00:30, RockefellerYour Headlights Are On

–Bandet vårt var et av de første som ble plukket ut, og det er veldig gøy. Det er konsertene som er viktigst nå, vi håper at det kommer et nytt publikum og nye anmeldere. Vi har egentlig ikke tenkt så mye på Bylarm, vi har bare øvd og gjort som vi pleier, sier vokalisten, Ingrid Helene Håvik.

Myspace

Torsdag kl. 21, Mono
Fredag kl. 00:30, RevolverStian Westerhus

–Bylarm har fokus på populærmusikk som er litt mer lettsolgt enn min musikk, så jeg håper ikke å få så mye ut av det. Jeg har tenkt å spille og treffe kjentfolk, for meg er det en halvveis uorganisert og stressende greie, men hyggelig også. Og det blir ekstra gøy å spille med Ulver på fredag.

Myspace

Torsdag kl. 21:30, Blå
Lørdag kl. 22, Nasjonal Jazzscene / VictoriaMary Me Young

–Vi håper å få noen som kan hjelpe oss med booking, vi har gjort det selv hittil, og det har funket dårlig. Vi har allerede fått en tysk kontakt som kanskje kommer på en av konsertene. På fredag slipper vi en CD, så alle tre konsertene blir på en måte slippkonserter, så vi har veldig lyst til å gjøre det bra, sier Ingunn Marie Lie Hakkebo, som spiller trommer i bandet.

Myspace

Torsdag kl. 19, Sub Scene
Fredag kl. 22, Sentrum Scene
Lørdag kl. 23, Last Train

Hele programmet for konsertene under Bylarm kan du se HER

 
 
På forsiden nå