Trives bedre i Selbu enn på Pstereo

Åge, D.D.E., Postgirobygget og Hellbillies har spilt gjentatte ganger på Sommerfestivalen i Selbu, for der er det godt å være.

  Foto: Mari Vold

Saken oppdateres.

Sommerfestivalen i Selbu har en høy stjerne blant artistene som spiller på sommerfesten. Band kommer år etter år etter år. I år feirer festivalen ti år, og har fått samlet de fire mest populære gjengangerne i Selbu for første gang.

På nett med publikum

Åge Aleksandersen har stått på scena hele ti ganger. Det er like lenge som festivalen har eksistert.

- Det spesielle med festivalen er at den ikke foregår i en by. Den har unike anarkistiske trekk som Roskilde, og er et fristed. For en som kommer uforberedt kan det kanskje virke voldsomt, sier Åge som selv ville valgt å dra til Sommerfestivalen om han var ung.

- Selbu er rått og ublanda, det er suverent. Vi møter en varme her som er grunnen til at vi begynte å spille. Det er mer stas å spille her enn på Pstereo. Og så er det fine arbeidsforhold med stor scene. Nå som vi er på turné får vi en spesiell turnépuls, med masse spilling og lite søvn. Vi får hotline til dem som hører på, for dem sover ikke dem heller, sier Åge og flirer.

Historie på stedet

D.D.E er her for femte gang.

- Det som er bra med festivalen er at den tar folket på alvor. Det er en folkelig profil som favner bredt. Her skal de lage fest for folket med allsang og kjente band. I Selbu er det en tradisjon for fest på lokalet med trekkspill, så det har noe med plassen og historikken å gjøre, mener Bjarne Brøndbo.

Trekker folk

Aslag Haugen i Hellbillies tror de spilte på den aller første Sommerfestivalen, og at bandet har vært tilbake omtrent annethvert år siden. Han er imponert over størrelsen på festivalen.

- Dette er blant de største festivalene i Norge når det gjelder antall publikum, men det er ikke mange som får med seg det. Medieomtalen er liten i forhold til størrelsen. Det at folk camper og går på festival om dagen minner litt om Seljord, Vinstra og Hove. Vi kommer rett fra Steinkjer der vi spilte i går, og det er ikke langt unna. Jeg er imponert over at det går an å ha to festivaler så kort unna hverandre, og likevel trekke mye folk, sier Haugen.

Fortiet festival

Postgirobygget har spilt tre ganger på sommerfesten, og bandet som startet ved NTNU trives godt å spille i Selbu.

- Kjempebra, kommenterer vokalist Arne Hurlen.

Han mener Sommerfestivalen er en litt fortiet festival selv om den tar mange tusen besøkende, men Hurlen syns det var få til stede i år.

- Tidligere har det stått mellom 10 og 12 000 publikummere foran scenen. I fjor var det så dritstygt vær at jeg tror mange folk tok skrekken av det og valgte å ikke komme i år, forteller Hurlen.

 
    
      (Foto: Mari Vold)

  Foto: Mari Vold

 
    
      (Foto: Mari Vold)

  Foto: Mari Vold

 
    
      (Foto: Mari Vold)

  Foto: Mari Vold

 
    
      (Foto: Mari Vold)

  Foto: Mari Vold

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå