«This Is It»-billettene revet bort

Saken oppdateres.

Fans har stått i kø verden over for å sikre seg billetter til filmen om Michael Jackson. Rekordsalg og utsolgte forestillinger rapporteres fra hele verden, ingen annen film har forhåndssolgt så mange billetter så lang tid før premieren som Michael Jacksons «This is it», skriver Disney Norge i en pressemelding.

Her i Norge har også interessen for filmen vært enorm. Billettene ble lagt ut for salg søndag 27. september, og allerede samme sag ble nær 6000 billetter til premieredagen revet bort. Mesteparten av disse ble solgt direkte fra kinoene, mens nettsalget startet først dagen etter.

Godt i Trondheim

I Trondheim har salget gått bra. 441 solgte billetter fra luken, mens nettet var nede søndag.

- Salget har absolutt vært bra. Vi hadde tekniske utfrodringer i helgen. Da det skulle åpnes for nettsalg, lå nettet nede. Så salget kunne vært enda bedre også. Spesielt med tanke på at det er så lang tid på forhånd. Det er veldig få filmer som kan legges ut så lenge i forkant, og det lover veldig bra, sier program- og markedssjef for Trondheim kino, Eli Gjerde.– Uvanlig

– Dette er svært uvanlig en hel måned før premieren, sier Inger Warendorph, direktør i Walt Disney Studios som har distribusjonen av filmen.

Ifølge Columbia Records er «This Is It»-premieren allerede utsolgt ved flere enn 100 forskjellige kinoer i Nord Amerika. I Japan har filmen allerede forhåndssolgt over en million billetter. I Los Angeles, San Francisco, Houston, Nashville og New York er ble premieren utsolgt på ett døgn. I Sverige, Belgia, Nederland meldes det også om rekordsalg.

Suveren rekord

I London ble det solgt 30.000 billetter det første døgnet billettene var tilgjengelige. Det er mye bedre enn noen Harry Potter-film og Ringenes Herre-film noen gang har gjort det, og suveren rekord i forhåndssalg i Storbritannia.

Michael Jackson’s «This Is It» er filmet i Staples Center i Los Angeles under Jacksons forberedelser til «This Is It»-konsertene i London. Filmen vil i tillegg vise Jackson-fans og musikkelskere eksklusive bak-kulissene-klipp, et tilbakeblikk på hans karriere, intervju med venner med mer. Filmen er regissert av Kenny Ortega. Filmen vil kun vises på kino i 2 uker.

«This Is It» har verdenspremiere på kinoer over hele Norge, 28. oktober 2009.

Se «Michael Jackson's This Is It»-traileren:

 
 
På forsiden nå