En slags «Ulvenes Konge»

Det er ikke spesielt originalt å lage animasjonsfilm om rivaliseringen mellom to ulveflokker. Det er heller ikke oppsiktsvekkende at kjærligheten kompliserer.

Saken oppdateres.

Film
«ALFA OG OMEGA»
Indisk/amerikansk animasjon
Norske stemmer: Nils Ole Oftebro, Jakob Oftebro, Kjersti Elvik, Erik Hivju
Aldersgrense: 7 årDet minner i det hele tatt for mye om noe du har sett før.

«Alfa og Omega» er en hyggelig familiekomedie i 3D, men mye av innholdet er gjort langt bedre i tidligere filmer, også uten de noe overdrevne 3D effektene. Av og til virker effektmakeriet direkte unødvendig i scener med fine dialoger eller sang.

For «Alfa og Omega» er innom musikalsjangeren i tillegg, og ligner til forveksling på «Løvenes Konge» i enkelte scener. Det er pent og fint på alle måter, og de aller yngste vil nok synes det er fascinerende med alle ulvene og spenningen i mellom flokkene. Spesielt hvis de ikke har sett så mye 3D-film fra før. For større barn og voksne kan filmen fort bli et langt gjesp.

For all del, det finnes lyspunkter. En golfspillende gås med en and som caddy er artige innslag. De romantiske scenene er søte, men får aldri den varmen og humoren som Walt Disney-filmen «Løvenes Konge» er spekket med. Tegnefigurene, Alfaene og Omegaene, er flatere og langt mindre sjarmerende enn tilsvarende figurer det er naturlig å sammenligne med. Til tider blir det i overkant sentimentalt med kurtiserende ulver i måneskinn – i 3D.

Gåsa og anda er på en måte «Alfa og Omega»'s svar på Timon og Pumba. Og som i «Løvenes Konge», topper de filmens sjarmbarometer.

 
På forsiden nå