En fullsatt sal på teaterets hovedscene var vitne til en mektig mønstring søndag kveld.

Under navnet Sceneskift 2015, tok skuespillerne Espen Klouman Høiner og Mads Bones i samarbeid med teatersjef Kristian Seltun initiativ en støtteforestilling der inntektene går uavkortet til Røde Kors' arbeid for flyktninger. Store deler av Trøndelag Teaters ensemble og mange inviterte venner sto for mange høydepunkt i løpet av to og en halv time.

Gjensyn med Are og Odin

Espen Kloumann Høiner oppfordrer andre kulturinstitusjoner til å bidra på sin måte.

Publikum fikk oppleve en rekke av glansnumrene fra ulike musikaler som har vært oppført på teaterets scene de siste årene, som «Spring Awakening», «Sound of Music», «Les Miserables», «Bør Børson Jr», «Slaget på Testiklestad» og «Hair». For de fleste i salen ble det også en kjærkomment gjensyn med humorduoen Are & Odin - som ikke har mistet verken sjarm eller brodd i løpet av tiden borte fra rampelyset. De fikk fram ubehaget gjennom en kampsang for «de andre» enn de som satt i salen, med tekstlinjer som «la oss lukke ørene for barnas gråt». «Å vær med eller ikke vær med - det e spørsmålet i kveld», slo duoen fast.

- Det går sterke understrømmer av medfølelse og innsatsvilje gjennom hele landet

Erotisk dikt

Etter scenelysene ble slått av, vil mange av oss huske Stein Berg (i Hans Petter Nilsens skikkelse, kjent fra «Alle tiders julebord») framføre Kristian Seltuns angivelige, erotiske dikt «Undring på et kontor». For ikke å snakke om den saftige trønderrockmedleyen (med Sambandet-musikerne Skjalg Raaen og Morten Skaget i bandet) som tok turen fra Prudence, Åge og Tysland via TNT, D.D.E. og Stage Dolls til DumDum Boys og Johndoe.

Knyttneve i mellomgulvet

Marianne Meløys kåseri om gjestfrihet viste humorens evne til å si noe viktig om det vonde, men det var også rom for det ramme alvor. Både Ranghild Sølvbergs lesning av HC Andersens «Verdens vakreste rose», en nesten stemmeløs Renate Reinsves nydelige tolkning av Silja Sol-låten «Stemning» og Janne Kokkins framføring av Frode Gryttens gripende dikt «Tusener seglar igjen», satt nok som en knyttneve i mellomgulvet hos de fleste til stede.

Det ble mye latter, en tåre i øyekroken - og alt til en god sak.

foto
Konferansierer: Skuespillerne Espen Klouman Høiner og Renate Reinsve loset forestillingen trygt i havn, selv om sistnevnte nesten var stemmeløs på grunn av forkjølelse. Foto: terje svaan
foto
Spøk og alvor: Trøndelag Teaters musikalske ensemble serverte blant annet høydepunkter fra sin musikalhistorie da de satte opp støtteforestilling for Røde Kors' flyktningearbeid. Foto: terje svaan