Arrangørene Terje Nilsen og Jan Engen har jobbet i en årrekke med å få rockelegendene til Trondheim. De er skuffet over manglende interesse fra trøndersk næringsliv.

– Hvis Trondheim skal være en arena for store konserter, må vi ha en viss dugnadsånd. Vi hadde forventet hjelp fra Trondheim Næringsforening, men det var så og si null interesse fra næringslivet for å bidra til pengegarantien. Nå tror vi det blir vanskelig å få til denne typen konserter i Trondheim, sier Terje Nilsen.

Helt siden han var involvert i Stones-konserten på Valle Hovin i 1990, har Nilsen prøvd å få bandet til Trondheim. I 2002 hadde han til og med kontrakten på plass, men investorene trakk seg. I 2006 var det også nære på, men heller ikke da var det mulig å stille en garanti for kostnadene.Mellom 30 og 40 mill.For å sikre seg at det samme ikke skulle skje igjen, har Nilsen hatt flere møter med aktuelle investorer.

– Vi hadde et møte i Sparebank1 SMNs lokaler for et år siden med representanter fra banken og næringslivet. Da vi gikk ut av møtet var vi samstemte om at denne gangen skal vi få det til. Men da det ble alvor, og jeg tok en ny runde med de ulike aktørene, var det så godt som null respons, sier Nilsen.

Bandets honorar er på fem millioner dollar, og for å gjennomføre konserten ville man ha måttet stille en garanti på mellom 30 og 40 millioner kroner.

– For seks, sju aktører er dette småpenger.

– Føler du deg lurt, eller kan dere ha misforstått hverandre?

– Det var unisont og enstemmig. Til og med Marvin Wiseth, som heller vil ha Paul McCartney, ville få til dette.

«Trondheim looks great»

25 europeiske byer var interessert i å få en av de 15 planlagte konsertene.

Ifølge Nilsen og Engen har bandet uttrykt et ønske om å spille på steder de tidligere ikke har besøkt. Nylig fikk de tilbakemelding fra den engelske arrangøren Sensible Events om at «Trondheim looks great», og lovnader om at selskapet skulle anbefale stedet for bandet.

Man tok utgangspunkt i Granåsen og datoene 3. eller 6. juli. Men da de ikke lyktes med å få på plass pengegarantien, måtte Nilsen trekke budet.

Nilsen og Engen skryter av samarbeidet med ordfører Rita Ottervik og Trondheim kommune, som har vært støttende og fremskyndet arbeidet i Granåsen. Også Sparebank1 SMN og et annet firma har sagt de skal bidra, men det var dessverre ikke nok.–Ikke økonomisk rigget–Vi tar det ikke personlig, men er skuffet på vegne av byens befolkning. Rolling Stones feirer 50 årsjubileum i år og mange tror årets turné blir deres siste noensinne. Konserten ville ha generert flere titalls millioner til næringslivet i byen og ville ha åpnet mange nye dører. Det er hårreisende trist, sier Engen og Nilsen.

Kommunaldirektør i Trondheim kommune, Morten Wolden, synes også det er synd konserten ikke blir noe av.

– Det viser at vi ikke har noe økonomisk fundament for å gjennomføre en slik konsert, sier Wolden.

Kommuneadministrasjonen har lenge jobbet med å få på plass et arrangementsfond.

– Det er laget et foreløpig prosjektarbeid der det er skissert noen modeller for hvordan dette kan gjøres. En mulighet er å etablere et større fond der ulike aktører går inn med midler, og man får tilbake penger av overskuddet fra konsertene. Å skaffe midler til hver konsert er en håpløs oppgave, sier Wolden.